Η Γ. Κούτρικα στo Πρώτο Πρόγραμμα-ΕΡΤ

Συνομιλεί με τη Β. Καϊμάκη για τις γυναίκες στην επιστήμη και στην τεχνολογία

09-03-2022
ΙΠΣΥ

Η Γεωργία Κούτρικα, Διευθύντρια Έρευνας, ΕΚ "Αθηνά"/ Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, στις 08 Μαρτίου και την εκδήλωση #BreakTheBias στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία, συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Βάλια Καϊμάκη, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ψηφιακές Κυριακές» στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ, στις 6 Μαρτίου.  
 
Η Γ. Κούτρικα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις του ΕΚ «Αθηνά» για την υποστήριξη των γυναικών, και τον ρόλο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΕΚ "Αθηνά", που έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία πλαισίου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε τύπου αναπαραγωγής ανισοτήτων. Αναφέρθηκε στη νεοσύστατη Μονάδα Καινοτομίας για τις Γυναίκες του ΕΚ «Αθηνά» ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εκδήλωση #BreakTheBias στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας για τις Γυναίκες/ΕΚ «Αθηνά» με σημαντικές προσκεκλημένες από τον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.        

Επιπλέον, τέθηκαν σημαντικά θέματα όπως «πόσο πίσω είναι οι γυναίκες στην επιστήμη σε σχέση με τους άνδρες;», «υπάρχουν δράσεις που μπορούν να αναληφθούν άμεσα σε ευρύτερο επίπεδο κοινωνίας/πολιτείας;», «είναι η Τεχνολογία προκατειλημμένη απέναντι στις γυναίκες;» και τελικά «πώς μπορούμε να σπάσουμε τα στερεότυπα;»
 
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή και την ενδιαφέρουσα συνομιλία της κας Κούτρικα με την Β. Καϊμάκη (09:37 -18:41) εδώ