Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚ «Αθηνά» σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Το ΕΚ "Αθηνά" διατηρεί εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη.

22-07-2021
ΕΚ "Αθηνά"

Προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», κου Γιάννη Εμίρη στην Ξάνθη και την Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουλίου, προκειμένου να συναντηθεί με τις ερευνητικές ομάδες του παραρτήματος στην Ξάνθη, αλλά και εκπροσώπους αρχών και φορέων της Θράκης, τον Δήμαρχο Ξάνθης και την Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τον ρόλο του ΕΚ "Αθηνά" στην περιφέρεια. 

Την πρώτη ημέρα, ο κ. Εμίρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚ «Αθηνά» στην Ξάνθη, όπου λειτουργεί παράρτημα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, καθώς και η Μονάδα Περιβαλλοντικών και Δικτυακών Τεχνολογιών και Εφαρμογών. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συνομίλησε με το προσωπικό και πραγματοποίησε επιμέρους συναντήσεις εργασίας με ερευνητικές ομάδες.

Ακολούθησε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, συζήτησαν για τις νέες δράσεις, τις δυνατότητες επιμόρφωσης και τα αμφίδρομα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ως πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της πόλης, που αναπαλαιώνεται από το ΕΚ «Αθηνά» με τη βοήθεια του Δήμου και θα στεγάσει τμήμα του ΕΚ «Αθηνά».

(Φωτο: https://xanthipost.gr/)

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Εμίρης, σκοπός είναι να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η καλή συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και να δοθούν τεχνικές δεξιότητες τόσο στους πολίτες, όσο και στα στελέχη του Δήμου μέσω εξειδικευμένης τεχνικής βοήθειας, καθώς και να υλοποιηθούν δράσεις που θα αφορούν ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως η μειονότητα, και θα στηρίζουν τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.  

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την κα Μαρία Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ. Στη συνάντηση με την Αντιπρύτανη συζητήθηκαν οι μελλοντικές προοπτικές και κυρίως η διεύρυνση της συνεργασίας των ερευνητών του ΕΚ "Αθηνά" με τους καθηγητές του ΔΠΘ, σε θέματα σχετικά με την καινοτομία, αλλά και σε θέματα που θα άπτονται των κοινών ερευνητικών ενδιαφερόντων των δύο φορέων.

Το ΕΚ «Αθηνά» έχει σημαντική παρουσία πανελλαδικά και λειτουργεί σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη, με παραρτήματα υπό ανάπτυξη στην Τρίπολη και τη Μυτιλήνη, επιτυγχάνοντας:

  • στενή σχέση με τον ακαδημαϊκό και παραγωγικό ιστό της χώρας
  • δυνατότητα αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού
  • ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των περιοχών δράσης μέσω της άμεσης διάχυσης των παραγόμενων καινοτομιών
  • αξιοποίηση πρωτοβουλιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και άλλων δυνατοτήτων που προσφέρονται στις περιφέρειες.