#Μένουμεσπίτι με διέξοδο στη γνώση και τον πολιτισμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Το ΕΚ "Αθηνά" προτείνει: την εκπαιδευτική πύλη "Αερόστατο" για παιδιά 3-7 ετών και το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου

16-03-2020
ΕΚ "Αθηνά"

Η προσωρινή διακοπή των σχολείων δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εξερεύνηση της γνώσης, του πολιτισμού και της επιστήμης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" προτείνει παιχνίδια γνώσης για παιδιά 3-7 ετών και το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, υπηρεσίες που προέρχονται από τους ερευνητές του Κέντρου μας, για μια δημιουργική διέξοδο στη γνώση και τον πολιτισμό.
 
Το «Αερόστατο», περιλαμβάνει παιχνίδια γνώσης σε tablet και υπολογιστή, για παιδιά 3-7 ετών! Το «Αερόστατο» είναι μία εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-7 ετών, μέσα στην οποία μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν. Στόχος της πύλης είναι η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την ενίσχυση των νοητικών, συναισθηματικών, επικοινωνιακών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων τους. Τα μικρά παιδιά εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από δραστηριότητες, οργανωμένες σε δέκα (10) θεματικές ενότητες: Μαθηματικά, Σχήματα, Μουσική, Ο εαυτός μου και οι άλλοι, Βασικές έννοιες, Οι φωνούλες της γλώσσας, Ξένες γλώσσες, Ανακαλύπτω τον κόσμο, Διαβάζω και Γράφω. Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα εδώ: www.mikrapaidia.gr.
 
Επίσης, στο ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σπάνιο και μοναδικό υλικό, όπως προγράμματα παραστάσεων, αποδελτίωση τύπου, φωτογραφικό υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα (από το 1955), βιντεοσκοπήσεις (από το 1994 και μετά), καθώς επίσης και μουσικές παρτιτούρες. Για τους μικρούς θεατές, είναι διαθέσιμες υπέροχες παιδικές παραστάσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κάρμεν Ρουγγέρη, της Μαριάννας Τόλη και άλλων. Οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν πολυσυζητημένες και αγαπημένες παραστάσεις όπως η «Ορέστεια» του Γιάννη Κόκκου, το «Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Στάθη Λιβαθινού, η θεατρική μεταφορά του «Τελευταίου Πειρασμού» από τον Σωτήρη Χατζάκη αλλά και ιστορικά ανεβάσματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα εδώ: www.nt-archive.gr.
 
#μένουμεσπίτι κι απολαμβάνουμε!

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30