Έγκριση Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης για ίδρυση του Hellenic Robotics Center

Το HERON θα αλλάξει το τοπίο της Ρομποτικής στην Ελλάδα

03-06-2024
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει πως το Ινστιτούτο Ρομποτικής πέτυχε την έγκριση ενός εξαιρετικά σημαντικού ευρωπαϊκού έργου για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας Ρομποτικής στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης με το όνομα HERON (Hellenic Robotics Center) και συντονιστή τον Πρόεδρο του Αθηνά καθηγητή Γιάννη Εμίρη.
 
Το έργο έχει διάρκεια 6 ετών, εντάσσεται στο πλαίσιο Widening - Teaming, διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 35 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας. Οι ευρωπαίοι εταίροι του HERON είναι το Italian Institute of Technology και το Karlsruhe Institute of Technology.
 
Πολλά συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα του Ινστιτούτου Ρομποτικής και ειδικότερα στους καθηγητές Πέτρο Μαραγκό και Βαγγέλη Παπαδόπουλο για το όραμα και την ανάπτυξη της πρότασης, αλλά και στους ερευνητές και το Γραφείο Υποστήριξης Προτάσεων του Αθηνά που ενίσχυσαν την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις. Πρόκειται για μια μοναδική επιτυχία, η οποία ενισχύει την Ρομποτική στην χώρα μας, αλλά και ευρύτερα. Ανοίγει νέους δρόμους για τον τομέα στην Ελλάδα, για ολόκληρο το οικοσύστημα του Αθηνά και για τους ανθρώπους που συνέβαλαν και θα συμβάλουν στο μέλλον!

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30