'Ανθρωποι

Νικόλαος Λεβεντάκης

Επιστημονικοί Συνεργάτες
Ινστιτούτο Ρομποτικής

Ο Νικόλαος Λεβεντάκης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2012).

Το 2018 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής» από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Αυτοματισμού» του ΕΜΠ.

Το 2020 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με κατεύθυνση «Προηγμένη Τεχνολογία και Πληροφορική στην Αποκατάσταση» από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Εργοσπιρομετρία, άσκηση και αποκατάσταση» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Σεπτέμβριου του 2018 έως το 2023 υπήρξε ερευνητής του εργαστηρίου Αυτομάτου Ελέγχου του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και εργάστηκε στο χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο «ΕνΑυΣυ ανεμογεννήτριας» στο ερευνητικό πεδίο της μικροσυγκομιδής ενέργειας από ενεργειακά αυτόνομους αισθητήρες μέσω πιεζοηλεκτρικών στοιχείων με έμφαση στο σχεδιασμό, τη μοντελοποίηση και την πρωτοτυποποίηση πειραματικού ηλεκτρονικού κυκλώματος μάστευσης της ενέργειας καθώς και στο μηχανολογικό σχεδιασμό και την πρωτοτυποποίηση του οριστικού πειραματικού πρωτοτύπου της μηχανικής διάταξης συλλογής της ενέργειας της ταλάντωσης.

Την ίδια περίοδο εργάστηκε παράλληλα ως ερευνητής του εργαστηρίου Κλινικής Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο REACT (Εικονική Πραγματικότητα στην Ιατρική Αποκατάσταση) με έμφαση την ανάπτυξη διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή στο ερευνητικό πεδίο της ιατρικής αποκατάστασης ασθενών.

Από το 2023 εργάζεται στο ερευνητικό πεδίο των εύκαμπτων ρομποτικών εξωσκελετικών συστημάτων για ασθενείς σε αποκατάσταση, αρχικά ως ερευνητής του Εργαστηρίου Ρομποτικής του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πλέον ως ερευνητής του Ινστιτούτου Ρομποτικής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Έχει συμμετάσχει σε 15 διεθνείς δημοσιεύσεις (άρθρα, συνέδρια, posters) και στην υποβολή 3 εθνικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.