Βράβευση από τον θεσμό ΔΕΗ BITE AWARDS

27-09-2023
ΙΕΛ

 Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και οι φορείς υλοποίησης βραβεύτηκαν από τον θεσμό ΔΕΗ BITE AWARDS για το αποτέλεσμα του έργου τους myEleusis «Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας μέσα από νέες τεχνολογίες», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «Τουρισμός/Πολιτισμός» και αποκομίζοντας τον τίτλο GOLD AWARD.
Με τη βράβευση αυτή, επιβεβαιώνεται και αναδεικνύεται η υψηλή ποιότητα συνεργασίας που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του ερευνητικού έργου myEleusis, το οποίο εισήγαγε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σοβαρών παιγνίων, ψηφιακής εξιστόρησης, διαχείρισης και προβολής ψηφιακού υλικού, διαδραστικού ψηφιακού χάρτη, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακού περιεχομένου.
Το βραβείο παρέλαβε η συντονίστρια της σύμπραξης, Διευθύντρια Ερευνών και Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού & Δημιουργικών Βιομηχανιών του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά Δρ. Δέσποινα Τσιαφάκη, συνοδευόμενη από εκπροσώπους όλων των εταίρων.
 
Επιπροσθέτως, το έργο Plan-V κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Υγεία. Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα τεχνολογικά υποβοηθούμενης λογοθεραπευτικής παρέμβασης για άτομα με χρόνιες νευρογενείς διαταραχές λόγου και ομιλίας. Ο εικονικός λογοθεραπευτής του Plan-V (Avatar) επιτρέπει στους ασθενείς να εξασκούνται από όπου και για όσο χρόνο επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται η παρουσία φυσικού λογοθεραπευτή. Δείτε μια σύντομη εισαγωγή στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα του Plan-V.

 
Bίντεο από τη βράβευση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.businessitawards.gr/

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30