Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας "Γιώργος Καραγιάννης" από το ECI

Βραβεία Μπότση | 26 Μαΐου 2022 | Αίγλη Ζαππείου

18-05-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI)καταστατικό μέλος του οποίου είναι το ΕΚ «Αθηνά», αναδεικνύει ετησίως την καλύτερη επίδοση συνδυαστικά στους τομείς της Ποιοτικής Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας, με το βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», που απονέμεται στο πλαίσιο των Δημοσιογραφικών Βραβείων Α.Β. Μπότση.  
 
Το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στην Αίγλη Ζαππείου, την Πέμπτη 26 Μαΐου.
 
Το βραβείο δίδεται σε επαγγελματίες του χώρου, που έχουν συμβάλει στη διασφάλιση της ποιοτικής και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, χρησιμοποιώντας / αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες, τιμώντας post mortem τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά / καθηγητή του ΕΜΠ,  Γιώργο Καραγιάννη για την συμβολή του στις Γλώσσικές Τεχνολογίες και ως Επικεφαλής της 3μελούς Διοικούσας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, στα πρώτα βήματά του ECI, το 2005. 
 
Στη φετινή 37η Τελετή Βραβείων Α.Β. Μπότση, το ειδικό Βραβείο «Γιώργος Καραγιάννης» απονέμεται στα Ακαδημαϊκά Ερευνητικά Εργαστήρια Εφαρμογών Πληροφορικής στα Μ.Μ.Ε του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.- Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας - Κοινωνικών Μέσων - Πολιτισμικών και Οπτικών Σπουδών- Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Στρατηγικής Επικοινωνίας) για την προαγωγή των νέων τεχνολογιών και την εξειδίκευσή τους στα νέα μέσα ενημέρωσης και στη δημοσιογραφία της Επιστήμης.
 
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι Συνέργεια Ευρωπαϊκών δημοσίων οντοτήτων ενεργών στην έρευνα, την ανώτατη παιδεία και τις γλωσσικές τεχνολογίες (Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Αυστριακό πανεπιστήμιο DUK -Donau Universität Krems, Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ/ΕΜΠ) και προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και Τεχνολογία στην Ελλάδα και στην Αυστρία, ως μέρος των πρωτοβουλιών του για μία καλύτερη Ευρώπη των Πολιτών.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30