Θεανώ, η ψηφιακή βοηθός για τον κορωνοϊό!

#ChatwithTheano

18-05-2021
ΙΕΛ

To EK  “Αθηνά” καλωσορίζει τη Θεανώ, τη διαλογική βοηθό που έρχεται για να μας δώσει έγκυρες πληροφορίες για τον κορωνοϊό!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου  αξιοποίησαν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, για να φέρουν κοντά μας ένα chatbot που συμβάλει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας.

Η Θεανώ έχει στόχο να κρατάει ενήμερους τους πολίτες ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και να μειώνει τον πανικό, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων. Παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενώ καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων, όπως από που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ. Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της χώρας μας, ενώ με 6 απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.

Μπορείτε να συνομιλήσετε με τη Θεανώ εδώ, συμβάλοντας παράλληλα στην προσπάθεια βελτίωσής της, ώστε σύντομα να διατεθεί στο ευρύ κοινό!