Η Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ΕΚ "Αθηνά" στον ALPHA

Νέες προοπτικές για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα

16-01-2023
ARCHIMEDES

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, η Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
 
Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ "Αθηνά", Γιάννης Εμίρης υποδέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA στις εγκαταστάσεις της Μονάδας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, συζητήθηκαν οι στόχοι της Μονάδας και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιστρέψει το brain drain και ακολούθησε ξενάγηση στον νέο χώρο που φιλοξενείται η Μονάδα.
     
«Η λειτουργία της δομής σηματοδοτεί τη στόχευσή μας να αξιοποιήσουμε τη γνώση και τη δυναμική κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων από όλο τον κόσμο στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Επιστήμης Δεδομένων και των Αλγορίθμων. Αποτελεί ήδη σημαντικό λόγο και κίνητρο για την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, αντιστρέφοντας συνεπώς το brain drain», δήλωσε ο κ. Δήμας.
 
«O ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ θα έλεγα πώς είναι μια εθνική προσπάθεια στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» με στόχο την τεχνητή νοημοσύνη σε όλο της το εύρος. Ξεκινάει από τους αλγόριθμους που είναι η βάση για να έχουμε αποτελέσματα με ακρίβεια και αποδεδειγμένα ισχυρά, επεκτείνεται στην επεξεργασία δεδομένων, την Τεχνητη Νοημοσύνη αυτή καθεαυτή και καταλήγει στις εφαρμογές της στην κοινωνία και την οικονομία», τόνισε ο κ. Εμίρης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή (2:15:50 μέχρι το τέλος), στον Alpha και το video στο Facebook.      
 
Το έργο "Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους» με κωδικό ΟΠΣ 5154714 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30