CAPSELLA Acceleration Programme: Δήλωσε συμμετοχή έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

04-10-2017
ΕΚ "Αθηνά"

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό CAPSELLA Acceleration Programme, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 6-7 Οκτωβρίου 2017 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη χορηγία της Eurobank και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της TP Organics.
 
Στο CAPSELLA Acceleration Programme μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να δημιουργήσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα με έμφαση στη γεωργική βιοποικιλότητα άτομα άνω των 18 ετών χωρίς κανένα περιορισμό στο επίπεδο εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές, νέους επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωπόνους, γεωργούς, δασοπόνους/δασολόγους, γεωγράφους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κ.ά. καθώς και σε λάτρεις της καινοτομίας.
 
Οι διαγωνιζόμενοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να δημιουργήσουν ομάδες των 2-5 ατόμων και να επιλέξουν μία από τις προκλήσεις αιχμής και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων θα μπορέσουν να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν, λύση, εφαρμογή ή/και επιχειρηματική ιδέα διεκδικώντας μεταξύ άλλων το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ καθώς και υποστήριξη για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.
Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι διαγωνιζόμενοι αφορούν τις παρακάτω θεματικές:
  • προστασία του κλίματος και διατήρηση των φυσικών πόρων
  • προστασία της υγείας του εδάφους με χρήση δεδομένων τηλεπισκόπησης (remote sensing)
  • επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στην αμπελοκαλλιέργεια
  • σύνδεση των τοπικών οργανικών παραγωγών με τις επιχειρήσεις καταναλωτών και τροφίμων
  • διαχείριση δεδομένων σχετικά με τις ποικιλίες φυτών που ευδοκιμούν σε συγκεκριμένους τόπους
  • επέκταση των υπηρεσιών της πλατφόρμας προς όφελος της ευρύτερης γεωργικής κοινότητας
  • διάδοση της πληροφορίας σχετικά με τη σημασία της αγροδιατροφικής ποικιλίας και τα οφέλη της για τον πλανήτη και την υγεία
To CAPSELLA Acceleration Programme υλοποιείται από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά σε συνεργασία με τους Sant’ Anna – School of Advanced Studies, Aston University, AgroKnow, Rete Semi Rurali, Zephyr, We Deliver Taste και ZLTO.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού http://contest.capsella.eu/.