Το ερευνητικό έργο AtticPOT / ΙΕΛ στο νέο τεύχος του περιοδικού του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Γνώση για τη ζωή στην αρχαιότητα μέσα από "θησαυρούς" του παρελθόντος

21-07-2022
ΙΕΛ

Το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (Παράρτημα Ξάνθης), φιλοξενείται στις σελίδες του δεύτερου τεύχους του ψηφιακού περιοδικού «Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ…μέσα από τα μάτια των δικαιούχων» που κυκλοφορεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).
 
Η Δέσποινα Τσιαφάκη,  Διευθύντρια Ερευνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών παρουσιάζει το ερευνητικό έργο AtticPOT - «Η αθηναϊκή παρουσία στη Θράκη μέσα από τη διακίνηση της γραπτής αττικής κεραμικής (6ος - 4ος αι. π.Χ.)» και μιλάει για τον αντίκτυπο του έργου στην κοινωνία: Στη συνείδηση του μη ειδικού, η αρχαιολογία συχνά συνδέεται με την εύρεση «θησαυρών», με τις αρχαιότητες να αντιμετωπίζονται ως έργα τέχνης. Η αρχαιολογική έρευνα, όμως, αντιμετωπίζει τα αντικείμενα ως τεκμήρια ανθρώπινων πρακτικών. Ακριβώς αυτό κάνει το AtticPOT, επιτυγχάνοντας την παραγωγή νέας γνώσης για ποικίλα θέματα της ζωής στην αρχαιότητα. 
 
Το περιοδικό «Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ…μέσα από τα μάτια των δικαιούχων» αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης των ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προκηρύξεων και δράσεων του Ιδρύματος. Στο 2ο τεύχος φιλοξενούνται οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των ερευνητικών έργων με Φορείς Υποδοχής το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», Παράρτημα Ξάνθης. 

Δείτε εδώ όλα τα τεύχη του περιοδικού.   
 
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο AtticPOT και τον συλλογικό τόμο που εκδόθηκε πρόσφατα μπορείτε να δείτε εδώ.  
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30