Διαδικτυακή συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία στην Ελλάδα

22-06-2020
ΕΚ "Αθηνά"

Το Enabling Project και η CORE Innovation διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, τις αλλαγές που ορίζει στο υπάρχον μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, τις συμμαχίες που αναπτύσσονται στο οικοσύστημά της και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα από τον Covid-19.
 
Ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν σε θεσμικό, επιχειρηματικό και καταναλωτικό τοπικό επίπεδο; Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΕ και άλλων θεσμικών οργάνων στην υιοθέτηση μιας βιώσιμης μελλοντικής στρατηγικής; Πώς οι αγροτικές περιοχές/πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής και η καινοτομία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη βιο-οικονομία;
 
Η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, η Ελένη Τόλη από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», η Έφη Τριτοπούλου και η Λυδία Παπαδάκη από τον οργανισμό EIT Climate-KIC GR παρουσιάζουν και συζητούν διαδικτυακά για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα την Δευτέρα 22.06.
 
Ομιλίες:
  • Καθ. Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος European AERE, Συμπρόεδρος, UN SDSN Greece Διευθύντρια, EIT Climate KIC Hub Greece (presentation)
  • Ελένη Τόλη, Project Manager στο Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
  • Δρ. Έφη Τριτοπούλου, Πρόεδρος NoWaste21' Ερευνήτρια, Manager Επικοινωνίας EIT Climate-KIC Hub Greece (presentation)
  • Λυδία Παπαδάκη, Υποψήφια Διδάκτωρ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών manager UN SDSN Ελλάδος και EIT Climate-KIC Hub Greece (presentation)

Διοργάνωση: Enabling Project, CORE Innovation Με την υποστήριξη: Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" , EIT Climate-KIC Hub Greece. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Κάντε την εγγραφή σας εδώ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30