Σπίτι μου σπιτάκι μου, μπορείς να με ακούσεις;

Σπίτι μου σπιτάκι μου, μπορείς να με ακούσεις;

Ο Πέτρος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και ακούει μουσική από το σαλόνι. Κάποια στιγμή νυστάζει πολύ και θέλει να κλείσει τη μουσική για να κοιμηθεί. Τι κάνει? Λέει: “ΣπιτάκιΜου άκουσε! Κλείσε τη μουσική”. Όμως η μαμά του του φωνάζει: “Ξέχασες τα φώτα ανοιχτά”. “Κανένα πρόβλημα”, λέει εκείνος, “ΣπιτάκιΜου άκουσε! Κλείσε τα φώτα στο σαλόνι”.

Και ποιος δε θα ήθελε να μπορεί να μιλάει στο σπίτι του και εκείνο να μπορεί να τον ακούει αλλά και να του απαντάει κιόλας! Μπορούμε να σκεφτούμε δεκάδες παραδείγματα όπου ένα τέτοιο σπίτι θα ήταν χρήσιμο και θα μας βοηθούσε να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο. Αυτό το σπίτι ίσως και να μην είναι πολύ εξωπραγματικό!

Οι ερευνητές της μονάδας Ρομποτικής Αντίληψης και Αλληλεπίδρασης του ΕΚ ΑΘΗΝΑ στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός σπιτιού που έχει τη δυνατότητα να ακούσει και να καταλάβει. Αξιοποιώντας πολλαπλά μικρόφωνα εγκατεστημένα στους τοίχους και βασισμένο σε καινοτόμους αλγορίθμους ανίχνευσης ομιλίας και ομιλητή, μείωσης του θορύβου, αναγνώρισης και κατανόησης εντολών το ΣπιτάκιΜου είναι στη διάθεση του ενοίκου!

Ελάτε να μας γνωρίσετε και να μας βοηθήσετε να χτίσουμε μαζί το σπίτι των ονείρων μας!
Τα Εργαστήρια θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (27.09) απο τις 18.00 έως 21.00. Κάθε συνεδρία θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημόκριτο (30.09) οι ερευνητές μας θα σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στις τεχνολογίες που αναπτύσσουν.
 Συντελεστές παρουσίασης/ερευνητές: Αντιγόνη Τσιάμη, Παναγιώτης Γιαννούλης, Ισίδωρος Ροδομαγουλάκης

.button (13)