Ένα απόγευμα γεμάτο από επιστήμη, παιχνίδι, εργαστήρια και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της τεχνολογίας

Ένα απόγευμα γεμάτο από επιστήμη, παιχνίδι, εργαστήρια και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της τεχνολογίας

Tι λένε τα μάτια μας για τον τρόπο που μαθαίνουμε; Μπορείς να επικοινωνήσεις στην νοηματική γλώσσα; Μπορεί ένα παιδί να συνεννοηθεί με ένα avatar; Τι σχέση έχει η έρευνα με το χορό και τη βιομηχανία του θεάματος; Μπορεί ένα παιδί να κατασκευάσει ένα ρομπότ; Σπίτι μου σπιτάκι μου μπορείς να με ακούσεις; Και όμως ναι!

Το απόγευμα της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στο Μαρούσι, από τις 18.00 έως τις 21.00, οι μελλοντικοί ερευνητές θα ανακαλύψουν τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας μέσα απο παιχνίδι, τεστ γνώσεων, συμμετοχικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια. Ετοιμαστείτε να κάνετε μια φθινοπωρινή βόλτα με το πιο γνωστό Αερόστατο, την εφαρμογή που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά, να μάθετε πώς να κατασκευάζετε ένα ρομπότ, να ταΐσετε τον πλανήτη με δεδομένα, να παίξετε πέτρα- ψαλίδι- χαρτί με ένα avatar,  να απαντήσετε σε κουίζ για χαμένους πολιτισμούς, να πιαστείτε χέρι- χέρι με ένα αληθινό ρομπότ, και να απογειωθείτε με όχημα τις γνώσεις σας για ένα ταξίδι στο διάστημα!

Λίγο πριν την ‘Βραδιά του Ερευνητή 2016’ το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” ανοίγει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη γιορτή της ψηφιακής επιστήμης.  Οι ερευνητές του Κέντρου θα είναι εκεί για να ξεναγήσουν παιδιά όλων των ηλικιών στο έργο τους, να εμπνεύσουν με τα αποτελέσματα τους και να μας προσφέρουν ένα παράθυρο στον κόσμο του σύγχρονου ερευνητή.