Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας “Τι σημαίνει για εσένα η Ψηφιακή Τεχνολογία; ” προσφέρει σε όλους μας μια ευκαιρία να σκεφτούμε πώς συνδέονται οι ψηφιακές τεχνολογίες με την προσωπική μας καθημερινή εμπειρία και να αποδώσουμε σε μια εικόνα τις απαντήσεις μας.  Με βασικό εργαλείο το φωτογραφικό φακό, σας καλούμε να ξεδιπλώσετε πτυχές της σχέσης σας με τον ψηφιακό κόσμο και να μοιραστείτε το μοναδικό τροπο που εσείς κατανοείτε την τεχνολογία και τις χρήσεις της. Προθεσμία για την υποβολή των έργων σας: η 16η Σεπτεμβρίου 2016.

Τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν στο πλαίσιο της “Βραδιάς του Ερευνητή”, τόσο στην προεκδήλωση που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (Μαρούσι, 27/09) όσο και στην κεντρική εκδήλωση (Δημόκριτος, 30/09).

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ  | ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ 

Screen Shot 2016-07-29 at 11.57.01 AMΤο 1ο  Βραβειο (δωροεπιταγή αξίας 400 ευρώ) του διαγωνισμού θα αναδείξει τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη απο έμπειρους φωτογράφους: τον Γιάννη Γιαννακόπουλο -ιδρυτή του χώρου Metapolis και έμπειρο δάσκαλο της φωτογραφικής τέχνης- τον Γεώργιο Παυλίδη, ερευνητή στο ΕΚ “Αθηνά” με μακρόχρονη πείρα στο χώρο της φωτογραφίας, και τον Αντώνη Ζκέρη, φωτογράφο απο το χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το 2ο Βραβείο (δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ) θα επιλέξουν οι επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου μέσα απο την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 08/09 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του διαγωνισμού, 25/ο9. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα διοργανωθεί στο πλαισιο εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (27/09), όπου και θα παραλάβουν τα βραβεία τους.


Analog-Camera-for-iOS-app-icon-full-sizeMJHΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 

 • Κάθε χρήστης, μπορεί να υποβάλει ως 3 φωτογραφίες, και να ψηφίσει μία μόνο φορά.
 • Για να υποβάλει κανείς μια φωτογραφία, επιλέγει ‘Aνέβασε τη φωτογραφία σου’ και συμπληρώνει τα πεδία στην φόρμα υποβολής, φροντίζοντας τα στοιχεία του να είναι ευδιάκριτα και ακριβή .
 • Οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg-jpeg.
 • Η ποιότητά τους θα πρέπει να επιτρέπει την εκτύπωσή τους και να είναι τουλάχιστον 5Mpx (3200×4250 pixels), κατά προτίμηση με ανάλυση 300 dpi (ελάχ. αποδεκτό 200dpi). ́
 • Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να υποβάλει περισσότερες απο μία φωτογραφίες, θα χρειαστεί να κάνει εγγραφή και το σύστημα θα αποστείλει αυτόματα ηλεκτρονική αλληλογραφία με τα στοιχεία εισόδου στην πλατφόρμα.
 • Χρησιμοποιώντας τον κωδικό και το όνομα χρήστη που του έχει αποσταλεί, θα μπορεί να έχει πρόσβαση και στη λίστα ‘οι εικόνες μου’.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 

 • Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες με την προυπόθεση ότι έχουν κλείσει το 16 έτος της ηλικίας τους.
 • Ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2016.
 • Η οnline ψηφοφορία θα ξεκινήσει απο τις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
 • Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που φέρουν watermark ή άλλα διακριτικά.
 • Όποια φωτογραφία είναι εκτός θέματος θα αποκλείεται.
 • Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο, προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
 • Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (βλέπε παρακάτω)
 • Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Το ΕΚ “ΑΘΗΝΑ” ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.
 • Πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν η πρωτοτυπία, η αισθητική και η δημιουργικότητα. Οι εικόνες μπορούν να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας με τη βοήθεια λογισμικού. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε ατόμου, ζώντος ή νεκρού, ούτε να παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικά ή περιουσιακά δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός του δικαιώματος ιδιωτικής ζωής του ατόμου, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στον διαγωνισμό φωτογραφίας δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν φωτογραφίες με πρόσωπα που μπορούν να αναγνωριστούν.
 • Οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια, το ΕΚ “ΑΘΗΝΑ”  μπορεί να αποφασίσει, κατά την απόλυτη κρίση του, να διακόψει αυτόν ή παρατείνει τη διάρκειά του ή να ακυρώσει τον Διαγωνισμό για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής του Διαγωνισμoύ, ακυρώνονται, χωρίς άλλη διατύπωση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στην έκθεση πλευρών, τα οποία προβλέπονται στους παρόντες όρους.
 • Οι συμμετέχοντες διατηρούν την ιδιοκτησία των φωτογραφιών τους, δηλαδή έχουν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους.
 • Το περιεχόμενο των εικόνων δεν επιτρέπεται να είναι βίαιο, σεξιστικό, μεροληπτικό ή με οποιονδήποτε τρόπο να προάγει διακρίσεις, και απαγορεύεται να υπηρετεί εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς για προϊόντα ή υπηρεσίες, καθώς και να είναι ανάρμοστο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Τυχόν τέτοιες φωτογραφίες θα απορρίπτονται.
 • Με τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον διαγωνισμό και την υποβολή φωτογραφιών στον ιστότοπο, οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες συμφωνούν ότι θα τηρήσουν και θα δεσμεύονται από τους κανόνες του διαγωνισμού.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Τη φωτογραφία που θα κερδίσει το Α’ Βραβείο θα αναδείξει ειδική επιτροπή σε θέματα φωτογραφίας, που αποτελείται απο τον Γ. Παυλίδη (ερευνητή στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά), τον Γ. Γιαννακόπουλο (διακεκριμένο φωτογράφο και διδάσκοντα φωτογραφίας) και τον Α. Ζκέρη (διευθυντή φωτογραφίας στην κινηματογραφική βιομηχανία).

Το Β’ Βραβείο. θα απονέμηθεί με βάση δημόσια ψηφοφορία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος διαδικτυακά οι επισκέπτες του ιστοτόπου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου και λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. Η φωτογραφία με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων κατά το διάστημα αυτό θα λάβει το Β’ Βραβείο. Σε περίπτωση ισοψηφίας για το βραβείο, η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τον νικητή μεταξύ των φωτογραφιών που έχουν λάβει τον ίδιο αριθμό ψήφων.

Το ΕΚ Αθηνά διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής, επέκτασης ή περιορισμού των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού ή της αναστολής ή διακοπής του διαγωνισμού χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών που θα δεχθεί, το ΕΚ “Αθηνά” διατηρεί το δικαίωμα τερματισμού της περιόδου υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό νωρίτερα ή ακόμα και επέκτασης του διαστήματος υποβολής.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Με την υποβολή μιας φωτογραφίας, οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες δηλώνουν ότι αυτή αποτελεί δικό τους πρωτότυπο έργο. Το ΕΚ “Αθηνά” δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για διενέξεις μεταξύ προσώπων που ερίζουν για την πνευματική ιδιοκτησία μιας φωτογραφίας. Με την υποβολή, κάθε διαγωνιζόμενος/διαγωνιζόμενη δηλώνει ότι η φωτογραφία δεν θίγει δικαιώματα τρίτων, είναι κατάλληλη για δημοσίευση και δεν υπόκειται σε περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας. Με την υποβολή των φωτογραφιών τους, οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες εκχωρούν στο ΕΚ “Αθηνά” όλα τα δικαιώματα πνευματικής και διανοητικής ιδιοκτησίας της φωτογραφίας τους. Το ΕΚ “Αθηνά  έχει, κατά τη διακριτική της ευχέρεια και χωρίς περιορισμούς γεωγραφικής ή άλλης φύσεως, δικαίωμα χρήσης, επισκόπησης, μετάδοσης, αναμετάδοσης, παρουσίασης ή επεξεργασίας του υποβληθέντος υλικού για προωθητικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, των έντυπων, ηλεκτρονικών και οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας. Οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες δηλώνουν ότι το ΕΚ ΑΘΗΝΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες στις προωθητικές της δραστηριότητες. Ειδικότερα, θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, να αναμεταδώσει, να προβάλει, να επεξεργαστεί και να αλλάξει το σύνολο ή μέρος των φωτογραφιών. Εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίσει εάν και πώς επιθυμεί να αξιώσει και να ασκήσει αυτά τα δικαιώματα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τα προσωπικά δεδομένα και τα στοιχεία ταυτοποίησης που συλλέγονται και υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία είναι τα εξής: Δεδομένα αναγκαία για τη διαχείριση του διαγωνισμού και τη διοργάνωση του ταξιδιού των νικητών/νικητριών, όπως φύλο (απαιτείται για τον σωστό τίτλο)/ηλικία/όνομα/επώνυμο/διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας/αριθμός τηλεφώνου/διεύθυνση κατοικίας και φωτογραφίες των νικητών/νικητριών

Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και σε ποιον γνωστοποιούνται;

Ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα του/της διαγωνιζόμενου/διαγωνιζόμενης (ηλικία, φύλο και, ενδεχομένως ακόμη, όνομα, επώνυμο, φωτογραφίες και βίντεο) μπορεί να δημοσιευθούν στον ιστό (περιλαμβανομένου του Facebook, χωρίς ετικέτες) και σε έντυπες εκδόσεις. Αν οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες δεν συναινούν σ’ αυτή τη δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων τους, οφείλουν να ενημερώσουν τον ελεγκτή δεδομένων, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας και διατυπώνοντας ρητά το αίτημά τους.

Πώς φυλάσσουμε και προστατεύουμε τα στοιχεία σας;

Τα προσωπικά δεδομένα και όλες οι πληροφορίες που συλλέγουμε σε σχέση με τον διαγωνισμό αποθηκεύονται σε υπολογιστή που διατηρεί το ΕΚ “Αθηνά”, ο οποίος ασκεί καθήκοντα επεξεργαστή και έχει τη συμβατική δέσμευση απέναντι στον ελεγκτή να συμμορφώνεται με τις ρυθμίσεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001, ιδίως σε ό,τι αφορά την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται.

Για πόσο διάστημα φυλάσσουμε τα στοιχεία σας;

Προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομα και το επώνυμο, διατηρούνται για όσο διάστημα είναι αναγκαίες ενέργειες σε συνέχεια του διαγωνισμού και συναφείς με τον/τους σκοπό/σκοπούς της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και ενέργειες συναφείς με το διαγωνισμό και τη σχετική διαχείριση. Όλα τα προσωπικά δεδομένα θα διαγραφούν, κατά γενικό κανόνα, από τις βάσεις δεδομένων ένα έτος από την τελευταία σχετική με το διαγωνισμό ενέργεια.

Επικοινωνία

Σε περίπτωση που οι διαγωνιζόμενοι επιθυμούν να ελέγξουν ποια προσωπικά δεδομένα τους έχουν αποθηκευτεί για λογαριασμό τους από τον αρμόδιο ελεγκτή, και να ζητήσουν την τροποποίηση, τη διόρθωση ή τη διαγραφή τους, ή να ρωτήσουν σχετικά με τις πληροφορίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ή σχετικά με τα δικαιώματά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης του δικτυακού τόπου.

Τμήμα Ενημέρωσης και Υποστήριξης της Καινοτομίας,

Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, Παράδεισος Αμαρουσίου 151 25 Αθήνα,

media@athena-innovation.gr

Τ +030 2106875317

One Response
 1. Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments are closed.