Ψηφιακές αφηγήσεις που μεταμορφώνουν την επίσκεψη μας στο μουσείο

Ψηφιακές αφηγήσεις που μεταμορφώνουν την επίσκεψη μας στο μουσείο

Το ερευνητικό έργο EMOTIVE προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσονται στο πλαίσιο του έργου και στοχεύουν να μετατρέψουν την κάθε επίσκεψη μας στο μουσείο σε μια διαδραστική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. Μέσα απο διαδραστικές αφηγήσεις, το μουσείο και τα εκθέματα αποκτούν μία νέα διάσταση, καθώς ο επισκέπτης έχει στη διάθεση του όχι μόνο πλούσιο περιγραφικό υλικό για τα εκθέματα, αλλά γίνεται και μάρτυρας της πολιτισμικής ζωής που τα περιβάλλει, αφού ξεδιπλώνονται μέσα απο την αφήγηση τα συναισθήματα των ανθρώπων που σχετίζονται με αυτά.

Οι αφηγήσεις αυτές θα είναι σχεδιασμένες ώστε να προκαλούν συναισθηματικές αντιδράσεις στους επισκέπτες με στόχο να προωθήσουν την εις βάθος κατανόηση του περιεχομένου αλλά και τη φαντασία των επισκεπτών, μετατρέποντας την επίσκεψη στον πολιστικό χώρο σε μια εμπειρία που θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του κόσμου αλλά και των ανθρώπων γύρω τους.

Εργαστήριο EMOTIVE

Το EMOTIVE προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μουσειολόγους σε ένα εργαστήριο δημιουργίας διαδραστικών αφηγήσεων για κινητές συσκευες με στόχο την ξενάγηση σε πολιτιστικούς χώρους. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση βασικών αρχών δημιουργίας ψηφιακών αφηγήσεων καθώς και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο συγγραφής ψηφιακών διαδραστικών αφηγήσεων.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανοικτής εκδήλωσης που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (27.09) καθώς και στην κεντρική εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2016, στο Δημόκριτο (30.09).

Το εργαστήριο διαρκεί μία ωρα κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση του εργαλείου από την ομάδα με ταυτόχρονη καθοδηγούμενη χρήση του από τους συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν.

Τόσο οι επισκέπτες της εκδήλωσης στο ΕΚ “ΑΘηνά” όσο και οι επισκέπτες της Βραδιάς στο Δημόκριτο (30.09) θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και ζωντανή επίδειξη των τεχνολογιών που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του EMOTIVE, απο τους ίδιους τους ερευνητές του Κέντρου.

Συντελεστές παρουσίασης/ ερευνητές: Ακριβή Κατηφόρη, Μάνος Καρβούνης, Έκτωρ Βρεττάκης, Βασίλης Κούρτης