'Ανθρωποι

Καθητητής Δρ Γεώργιος Χάλκος

Συνεργαζόμενοι Ερευνητές
Αειφόρου Ανάπτυξης
Ο Γεώργιος Χάλκος (ΒΑ, MSc, PhD) είναι Καθηγητής Οικονομικής Φυσικών Πόρων  στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (το 1999) δίδαξε για τρία χρόνια στο Οικονομικό τμήμα και για δύο χρόνια στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Οικονομικών και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Γιορκ (Αγγλία). Δίδαξε επίσης για δύο χρόνια στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Γιορκ και σε άλλα ΜΠΣ.
Έχει εργαστεί ως επιστημονικός υπεύθυνος και επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο Στοκχόλμης, Πάντειο, κ.ά. σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (προγράμματα PHARE), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, την EUROSTAT, το Υπουργείο Απασχόλησης, κ.α. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια οργανωμένα από ΕΝΙ, Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών του Λονδίνου, Royal Economic Society, κ.ά.
Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων και μελετών προς δημοσίευση σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Εcological Economics, Εnergy Economics, Journal of Environmental Economics and Management, Environmental and Resource Economics, Energy Policy, Economic Modelling, Empirica, Environment and Development Economics, Journal of Public Economics, Public Choice, Resource and Energy Economics, Empirical Economics, Annals of Operations Research, Journal of Banking and Finance, Journal of Cleaner Production, Journal of Industrial Ecology, Journal of Environmental Management, κ.ά.
Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρησιακών Ερευνών. Διετέλεσε Associate Editor στο επιστημονικό περιοδικό Environment and Development Economics (Cambridge University Press) για 6 έτη, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Εφαρμοσμένη Οικονομική" για τέσσερα ακαδημαϊκά έτη και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών  για τέσσερα ακαδημαϊκά έτη.
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην Οικονομική του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων, Ενεργειακή Οικονομική, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και Στατιστική, Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική με έμφαση στην Οικονομική της Ευημερίας, Ατμοσφαιρική Ρύπανση, Θεωρία Παιγνίων, Μαθηματικά Υποδείγματα (Μη Γραμμικός Προγραμματισμός).
 
Πρόσφατες δημοσιεύσεις: 
https://orcid.org/0000-0002-2772-5306