Στο Περίπτερο της Ελλάδας, η Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη συμμετείχε μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους στο πάνελ «Η Εξέλιξη της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα – Η Εξαιρετική Τελευταία Δεκαετία», όπου συζητήθηκε η φιλόδοξη πορεία της Ελλάδας προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Έμφαση δόθηκε σε σημαντικούς σταθμούς, όπως η πλήρης απολιγνιτοποίηση έως το 2028, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ηγετική θέση της χώρας στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον βιώσιμο τουρισμό.
Η Καθηγήτρια Κουντούρη παρουσίασε το έργο του SDSN Global Climate Hub σχετικά με τα Μονοπάτια Μετασχηματισμού για Κλιματική Ουδετερότητα και Ανθεκτικότητα, τονίζοντας τις κοινωνικοοικονομικές στρατηγικές και τις ψηφιακές καινοτομίες που είναι απαραίτητες για ένα βιώσιμο μέλλον.
Το πάνελ συντόνισε ο Γιώργος Κρεμλής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ενώ συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Κλιματικός Πρέσβης της Ελλάδας· ο Καθηγητής Εμμανουήλ Κακαράς από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο· ο Δρ. Ιωάννης Καψομενάκης και ο Δρ. Σταύρος Σολωμός από το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.