Έργα

GRE-Taste

GRE-Taste: η Γεύση της Ελλάδας
Ο σκοπός της πρότασης GRE-Taste είναι διπλός: (α) η δημιουργία πλατφόρμας προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού ως ολιστικής ταξιδιωτικής εμπειρίας με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και τη συνεργασία των επιχειρήσεων της αγροδιατροφής/εστίασης/πολιτισμού (β) η επιστημονική καταγραφή του σύνθετου ελληνικού πολιτιστικού αποθέματος που αφορά την τροφή.
Η πρόταση GRE-Taste στοχεύει σε μια καινοτόμα αναδιάταξη του τοπίου των εφαρμογών για τον τουρισμό υιοθετώντας μια θεματο-κεντρική σχεδίαση της τουριστικής εμπειρίας. Συγκεκριμένα, η βασική ιδέα της πρότασης συνοψίζεται στη δημιουργία συστήματος θεματο/ τοπο-κεντρικού προγραμματισμού τουριστικής επίσκεψης. Ένας καινοτόμος τουριστικός οδηγός που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, στα οποία, παραδοσιακά, ο επισκέπτης καθορίζει τις δραστηριότητές του με βάση τη διαθεσιμότητα δραστηριοτήτων σε μια προεπιλεγμένη περιοχή. Η GRE-Taste προσπαθεί να προσεγγίσει το τοπίο ξεκινώντας από τις δραστηριότητες και όχι από τον τόπο και αντιμετωπίζει τον τόπο ως ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό ο επισκέπτης ή τουρίστας πρώτα ξεκινά από το τι θέλει να κάνει, που και τι θέλει να φάει και να πιεί και βάσει αυτών μπορεί να ρυθμίσει τους τόπους που μπορεί να επισκεφθεί, προγραμματίζοντας την επίσκεψή του πρωτίστως θεματολογικά.
Κατάσταση
Ενεργό
Έναρξη
Λήξη
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Γεώργιος Παυλίδης
Εταίροι

ΙΕΛ, Βίβλια Χώρα, Παπαπαρασκευάς, Φάρμα Κερκίνης, ΤΕΙ ΚΜ, Optimum