Πάνελ COP29: «Το Μέλλον της Συστημικής Επιστήμης για την Κλιματική Ουδετερότητα και τη Διακυβέρνηση του Κλίματος» – Περίπτερο Κίνας, Μπλε Ζώνη

15-11-2024
ΜΑΑ

Η κλιματική ουδετερότητα έχει γίνει παγκόσμια προτεραιότητα. Μετά την COP28, έχει ενισχυθεί η επίγνωση της επείγουσας ανάγκης για πιο ισχυρή κλιματική δράση. Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε ανώτατους κυβερνητικούς εκπροσώπους, Κινέζους και διεθνείς εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τις αλλαγές στη διεθνή διακυβέρνηση του κλίματος και τις τάσεις στη διεθνή συνεργασία. Ένα στρογγυλό τραπέζι διερεύνησε βασικούς φορείς και αναδυόμενα ζητήματα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο για την Κλιματική Ουδετερότητα του Πανεπιστημίου Πεκίνου, με την υποστήριξη του Κέντρου Διεθνούς Ηγεσίας του Πανεπιστημίου Yale, του Chatham House και διαφόρων ιδρυμάτων του Πανεπιστημίου Tsinghua.

Η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, κατά τη διάρκεια του πάνελ «Διεθνής Διακυβέρνηση του Κλίματος και Διεθνής Συνεργασία», παρουσίασε τις απόψεις της για την Έκθεση του SDSN Global Climate Hub: Modeling Net Zero Pathways, που παρουσιάστηκε στην COP28 στο ΗΑΕ. Η έκθεση αναδεικνύει πορείες απανθρακοποίησης για τους τομείς της ενέργειας και της χρήσης γης στην ΕΕ και εξερευνά τη σύνδεση μεταξύ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποκατάστασης των οικοσυστημάτων στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πεκίνου για την ανάπτυξη πορειών απανθρακοποίησης για την Κίνα στο πλαίσιο του SDSN Global Climate Hub, υποστηρίζοντας παγκόσμιες πρωτοβουλίες και ευθυγραμμισμένες με τις εθνικές στρατηγικές της Κίνας για την απανθρακοποίηση.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31