Ο Διευθυντής του ΙΕΛ του ΕΚ "Αθηνά", Β. Κατσούρος, συμμετέχει ως ομιλητής στην εκδήλωση για τα "Επαγγέλματα στην Ψηφιακή Εποχή του 21ου αιώνα"

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30 - 19:00

16-01-2021
ΙΕΛ

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής διοργανώνουν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 (17.30 - 19.00) την δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Επαγγέλματα στην Ψηφιακή Εποχή του 21ου αιώνα» για τη σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας. Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος δημιουργεί προκλήσεις και ευκαιρίες μέσα απο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και ανησυχίες, καθώς λόγω της ψηφιοποίησης οι ανάγκες των χώρων εργασίας μεταβάλλονται και εξελίσσονται ταχύτατα. Η 4η βιομηχανική επανάσταση επηρεάζει καθοριστικά τις τρέχουσες και μελλοντικές θέσεις εργασίας, αλλά και τις προσδοκίες σταδιοδρομίας των νέων. Ειδικότερα στις μέρες μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους εργασιακούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώνει νέες επαγγελματικές σχέσεις και προοπτικές.
 
Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας, στοχεύουν στην υποστήριξη των νέων στη λήψη αποφάσεων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων διαχείρισης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις οδούς απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων απασχόλησης. Λόγω της επίκαιρης κατάστασης κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπου δεν είναι εφικτές οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους εργασίας, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν προστιθέμενη αξία για την ενίσχυση των γνώσεων, των στάσεων και των δεξιοτήτων των νέων στην πορεία προετοιμασίας τους για τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία.
 
Εισηγητές:
  • Δεδούσης Γεώργιος, Καθηγητής Μοριακής Γενετικής – Διατροφογενετικής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ασκούνης Δημήτριος, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ
  • Κατσούρος Βασίλειος, Διευθυντής Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.
  • Βιτάλης Στυλιανός, Μηχανικός Γεωπληροφορικής, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΤU Delft
Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση συμπληρώστε τη φόρμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://bit.ly/37HuVLL

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30