Με τη Βοΐσκα στο Μουσείο…

23-11-2022
ΙΕΛ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας (ΕΦΑ), η Εταιρεία Πληροφορικής Terracom ΑΕ και το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" (Παραρτημα Ξάνθης), συνεργαζόμενοι φορείς του έργου «Βοΐσκα- Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα», σας προσκαλούν την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022. στις 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για να συμμετάσχετε στην δράση «Με τη Βοΐσκα στο Μουσείο...»

Πρόκειται για μία πιλοτική δράση που πραγματοποιείται με σκοπό  την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τις καινοτόμες εφαρμογές της ψηφιακής πλατφόρμας του έργου «Βοΐσκα» και την προσέγγιση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της βιωματικής εμπειρίας. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μία δράση που απευθύνεται σε ενήλικες με σκοπό μία πρώτη επαφή του κοινού με τις ψηφιακές εφαρμογές του έργου «Βοΐσκα». Από πλευράς ΕΚ "Αθηνά", εκτός από την Κ. Σέρβη, στη δράση θα συμμετέχουν και οι Ν. Μιχαηλίδου, Μ. Καρτά και Δ. Πετούση.

Πριν την υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες ομιλίες:
 
- «Τα έργα καινοτομίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας», Θεοδώρα Κοντογιάννη, Αρχαιολόγος- Προϊσταμένη Τμήματος  ΕΦΑ Άρτας.
- «Η Βοΐσκακαι οι επιστολές από το παρελθόν…», Κατερίνα Σέρβη, Συγγραφέας- Αρχαιολόγος.
 
Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η χρήση έξυπνης κινητής συσκευής (smartphone ή tablet) με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και ακουστικά (στον χώρο υπάρχει wifi και θα διατίθενται έξυπνες συσκευές σε περιορισμένο αριθμό).
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30