Climathon Piraeus 2021

Event by EIT Climate-KIC Hub Greece

20-11-2021 έως 21-11-2021
ΜΑΑ
Blue Lab Piraeus

To Climathon έρχεται για ακόμα μια φορά στον Πειραιά
 
Το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου 2021, το Climathon έρχεται στον Πειραιά (Blue Lab Piraeus) και συνδιοργανώνεται από το ΕΚ Αθηνά, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας (EIT Climate-KIC Hub Greece), το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece), το ερευνητικό κέντρο ReSEES στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το ερευνητικό κέντρο LEEM στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), την Ακαδημία Αθηνών, το Sporos Platform, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG), το Blue Lab στον Πειραιά, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το Blue Generation Project υπό την αιγίδα του Πειραιά plus και του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και του δικτύου ΠΡΑΞΗ. Χορηγοί αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο όμιλος επιχειρήσεων ΑΠΟΨΗ, η Eunice Energy Group και το Blue Lab στον Πειραιά.
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CLIMATHON
Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στόχος του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.
 
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Το Climathon καλεί όλους εσάς, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  να ενώσετε τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σας για 24 ώρες. Στον μαραθώνιο αυτό θα συνεργαστείτε μεταξύ σας για να βρείτε καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα του Πειραιά που σχετίζονται με το περιβάλλον. Απευθύνεται σε εσάς που βλέπετε τα προβλήματα ως προκλήσεις, θέλετε συνεχώς να  μαθαίνετε και να εξελίσσεστε και επιθυμείτε να γίνετε μέρος της αλλαγής!  Όλες και όλοι εσείς που θέλετε να δράσετε και να συν διαμορφώσετε το μέλλον της πόλης μας, σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα!
 
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ
H πρόκληση του φετινού Climathon αφορά τη διαχείριση τόσο της αστικής όσο και της παράκτιας κινητικότητας στο Δήμο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, καλείστε να διαμορφώσετε προτάσεις στα πλαίσια του eco-mobility που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ολιστικό πλάνο βιώσιμης αστικής μετακίνησης στο Δήμο του Πειραιά. Το Climathon απευθύνεται σε όλους εσάς που βλέπετε τα προβλήματα ως προκλήσεις, θέλετε συνεχώς να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε και θέλετε να γίνετε μέρος της αλλαγής! 
 

Η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; Διευθύντρια της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης και του EIT Climate -KIC Hub Ελλάδος, Ερευνητικό Κένρτο ΑΘΗΝΑ; Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Οικονομικών του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων, εκλεγμένο μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών (WAAS); Συμπρόεδρος του SDSN Europe .και SDSN Greece με τίτλο «H Μετάβαση στη Βιωσιμότητα: Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές προοπτικές»

 

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι:
 
Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά
Λυδία Παπαδάκη, Υποψήφια Διδάκτορας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Manager EIT Climate-KIC Hub Greece, UN SDSN Greece
Ηλίας Σαλπέας, Διευθύνων Σύμβουλος Πειραιάς plus του Δήμου Πειραιά
Δρ. Στέλλα Αποστολάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Συντονίστρια Προγράμματος Περιβαλλοντικών Σπουδών, Τμήμα Επιστημών και Μαθηματικών, Deree- Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας, Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Κέντρο Αριστείας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη «Ξανασχεδιάζοντας την πόλη»
Δρ. Γιώργος Κοκοσαλάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών, Deree-Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας, Διευθυντής, Κέντρο Αριστείας Εφοδιασμού, Ναυτιλίας και Μεταφορών, Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας «Καινοτόμα Μεταφορικά Συστήματα»
Ιωάννης Πεσματζόγλου, Υπεύθυνος Επιμορφωτικών και Επιστημονικών Προγραμμάτων, HELMEPA «Κλιματική αλλαγή και παράκτιο αστικό περιβάλλον»
Θοδωρής Μαυρογεώργης, Συγκοινωνιολόγος MSc(Eng), MSc(Fin), Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΣΜ Consulting «Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πειραιά»
 
Δείτε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
 
Όλες και όλοι εσάς που θέλετε να δράσετε και να συν διαμορφώσετε το μέλλον της πόλης σας, σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα!     


Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Πειραιά εδώ. Ο σύνδεσμος εγγραφής βρίσκεται στην ιστοσελίδα.
Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ
 
 
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30