Βέρα Αλεξανδροπούλου

Αντιπρόεδρος, Thalassa Foundation

Vera Alexandropoulou is a graduate of the Faculty of Law of the University of Athens with postgraduate studies at the University of Heidelberg and Harvard University. Vera has been a qualified Greek lawyer since 1998, UK Solicitor since 2004 and has obtained her Cyprus Bar registration in early 2017. Vera has worked for the Harvard Business School, for a New York based leading law firm, for one of the biggest UK law firms with international presence and for the Piraeus Port Authority. She established her own law firm in 2005 which combines a strong commercial and charity practice. Specialised in fund structures, shipping, energy and environmental law, Vera is also fluent in Greek, English, French, German and Spanish and speaks Chinese. She enjoys swimming, travelling and practising yoga.
 
 
 
 
 

 

Θεοδώρα Αντωνακάκη

Επιστημονική Γραμματέας Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Τράπεζας της Ελλάδος

Η Θεοδώρα Αντωνακάκη είναι Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα κλιματικής αλλαγής και βιωσιμότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από το 2009 συντονίζει το έργο της Τράπεζας στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς και την έρευνα στο πλαίσιο της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ). Είναι αρχιτέκτων μηχανικός με εμπειρία σε θέματα βιωσιμότητας, κλιματικής αλλαγής και δομημένου περιβάλλοντος. Έχει διατελέσει σύμβουλος μελετών σε γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει συνεισφέρει σε σημαντικό αριθμό διεθνών έργων σχετικών με τη βιωσιμότητα, στον πολεοδομικό, αστικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Εξάλλου εκπροσωπεί την Τράπεζα στο Δίκτυο Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα Πράσινο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (NGFS). 

 

 

 

 

Γεωργία Αϋφαντοπούλου

Διευθύντρια του EIT Urban Mobility Hub Ελλάδος

Η Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου είναι Διευθύντρια Ερευνών στο ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ και επιστημονική υπεύθυνος του Περιφερειακού Κόμβου Καινοτομίας του EIT mobility με έδρα τη Θεσσαλονίκη.  Το πεδίο έρευνάς της είναι στη βελτιστοποίηση των μεταφορικών συστημάτων, την υποστήριξη λήψης αποφάσεων για την αστική βιώσιμη κινητικότητα και τις πράσινες μεταφορές και τα Logistics.  Εστιάζει στην εφαρμογή των ευφυών συστημάτων μεταφορών και τεχνητής νοημοσύνης για τη λειτουργία των συστημάτων κινητικότητας του μέλλοντος.  Συντονίζει το Smart Μobility Living Lab της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, ένα οικοσύστημα συνεργασίας για την ανταλλαγή δεδομένων & την προώθηση εισαγωγή της τεχνολογίας στο αστικό μεταφορικό σύστημα της Θεσσαλονίκης. Ηγείται του Cluster για την έξυπνη Βιώσιμη Κινητικότητα και τα αστικά Logistics.  Είναι μέλος του ΔΣ του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς Thessaloniki Innovation & Technology Center (Thess INTEC).
 

 

 

 

Φαλή Βογιατζάκη

Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Born in Athens, Fali Voyatzaki comes from an old family of Rethymnon, Crete. She studied law at Athens University and worked as a lawyer.  In the multi-faceted crisis – cultural, economic, moral, environmental and political of our modern world, Fali Voyatzaki deeply believes in the role of Greece and Europe for a humanistic renaissance.  Her love for nature led her to the Goulandris Natural History Museum, where since 1971, she served as a Member of the Board of Directors, as General Secretary, Vice-President and now President, participating actively in research and public education on matters of ecological ethos and environmental protection. Her recent initiative is the Museum’s program on the impacts of Climate Change.   Also, a firm believer in the particular importance of promoting and preserving the cultural identity and national heritage of even the smallest places, she founded, in 1974, the Historical and Folk Art Museum of Rethymno, of which she is President. In 1987 she was elected President of the Pancretan Association, and promoted the History and Culture of her native island, cementing relations among Cretans all over the World.

 

 

 

Γιάννης Γεραγωτέλλης

Διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd. και του συντονιστής  του EIT InnoEnergy Hub σε Ελλάδα και σε Κύπρο

Ο κ. Ιωάννης Γεραγωτέλλης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993, ενώ πήρε το μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στην Διαχείριση Καινοτομίας, στο Πανεπιστήμιο του Sussex / SPRU (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία  KNOWLEDGE and INNOVATION CONSULTANTS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΚiNNO Consultants Ltd). Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει έργα έρευνας και ανάπτυξης, συμβουλευτική σε θέματα καινοτομίας & ανάπτυξης και  επιχειρηματική στρατηγική. Από το 2015 εργάζεται ως Υπεύθυνος του κόμβου του INNOENERGY στην Ελλάδα. Τα τελευταία  χρόνια, εργάζεται ως Υπεύθυνος Έργων σε μια σειρά από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που σχετίζονται με την καινοτομία, τη μεταφορά τεχνολογίας, την αξιοποίηση της έρευνας και την ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων. Έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και  έχει εργαστεί στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων μεταφοράς γνώσης και τεχνολογίας, στη δημιουργία και στην υποστήριξη διακρατικών δικτύων γνώσης, την οικοδόμηση δεσμών μεταξύ Επιχειρήσεων και φορέων έρευνας. Τέλος, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία από διεθνείς διμερείς συνεργασίες που υλοποιούνται στη Νότια Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στη Βόρεια Αφρική για τη μεταφορά γνώσεων και την υιοθέτηση από την αγορά των αποτελεσμάτων της έρευνας.
 

 

Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο Χρίστος Δήμας είναι Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG). Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC. Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE ενώ έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη και έναν γιο.
 

 


Γιάννης Ιωαννίδης

Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά", Καθηγητής Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γιάννης Ιωαννίδης (PhD, Computer Science, UC Berkeley, 1986 – MSc, Applied Mathematics, Harvard University, 1983 – Πτυχίο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1982) είναι Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” καθώς επίσης και Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριακά Συστήματα, Επιστήμη δεδομένων, Αναλυτική Δεδομένων και Κειμένων, Κλιμακώσιμη Επεξεργασία δεδομένων, Υποδομές Δεδομένων και Ψηφιακά Αποθετήρια, και Εξατομίκευση και Συστήματα Συστάσεων, θέματα για τα οποία έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 160 άρθρα σε κορυφαία περιοδικά και συνέδρια, ενώ κατέχει και τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει επιβλέψει 14 διδακτορικές διατριβές και έχει συμμετάσχει ακόμα σε συμβουλευτικές επιτροπές ή / και επιτροπές υποστήριξης δεκάδων διδακτορικών διατριβών. Το έργο του εμπνέεται από και εφαρμόζεται στη διαχείριση δεδομένων και στα προβλήματα ανάλυσης που ανακύπτουν σε βιομηχανικά περιβάλλοντα ή στο πλαίσιο άλλων επιστημονικών πεδίων (Επιστήμες Ζωής, Φυσικές Επιστήμες, Βιοποικιλότητα, Πολιτιστική Κληρονομιά). Είναι συντονιστής και επικεφαλής του νομικού προσώπου OpenAIRE (ευρωπαϊκά έργα OpenAIRE, OpenAIRE+, OpenAIRE2020, OpenAIRE- Advance, και άλλα έργα δορυφόροι) το οποίο υλοποιεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές στην ανοιχτή πρόσβαση σε ερευνητικές δημοσιεύσεις και δεδομένα, καθώς επίσης ήταν και είναι συντονιστής ή εταίρος σε δεκάδες άλλα ευρωπαϊκά έργα έρευνας και καινοτομίας, κάποια από τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον και τις επιπτώσεις του όπως το DESIRA και το CAPSELLA. Επίσης συμμετέχει ως βασικός εταίρος στην εμβληματική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Human Brain Project καθώς και στο Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή και στο Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία στο πλαίσιο των εμβληματικών δράσεων της Πολιτείας. Επιπρόσθετα, έχει ηγηθεί της δημιουργίας νέων διεθνών εταιρειών και τεχνοβλαστών (spin-off). Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι Fellow των επιστημονικών οργανώσεων ACM και IEEE, μέλος της Academia Europaea, και είναι κάτοχος του ACM SIGMOD Contributions Award και άλλων ερευνητικών και διδακτικών βραβείων. Υπηρέτησε ως Γραμματέας/Ταμίας της Association of Computing Machinery (ACM) και είναι μέλος του ACM Europe Council. Είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Στρατηγικής για τις Ερευνητικές Υποδομές (ESFRI), είναι εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ESFRI και μέλος του ESFRI Executive Board, καθώς και εκπρόσωπος του ESFRI στην Ομάδα Προβληματισμού για τις Ηλεκτρονικές Υποδομές e-Infrastructures Reflection Group (e-IRG). Τέλος, ανήκει στο συμβούλιο στρατηγικής διαχείρισης του ελληνικού κόμβου του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Solutions Network).

Γεώργιος Καραντώνης

Partner, Metavallon

Ο Γιώργος Καραντώνης είναι Partner στο Metavallon VC, ένα venture capital fund 32 εκ. ευρώ, το οποίο ειδικεύεται στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με δραστηριότητες στην αιχμή της τεχνολογικής καινοτομίας που βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης. Το Metavallon VC έχει λάβει επενδύσεις τόσο από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, καθώς και από διακεκριμένους θεσμικούς και ιδιωτικούς επενδυτές. Κατέχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στη Διερευνητική Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leeds και MBA από το του ALBA. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει υποστηρίξει πολλές ελληνικές ΜΜΕ να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση αξιοποιώντας σχετικά ελληνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία. Αργότερα εργάστηκε ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον τοµέα των ΤΠΕ. Έχει εμπειρία από startups ως και σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Πουλιάδης & Συνεργάτες), όπως και στις Χρηματιστηριακές Αγορές AIM και Nasdaq (Velti). Το 2012 μαζί με το συνεταίρο του, Νίκο Καραπανάγου, πραγματοποίησαν επιτυχημένο management buy-out και δημιούργησαν το Motivian Group, έναν αξιόπιστο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς και κυβερνητικούς φορείς στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

 

 

Αλέξανδρος Καρύδης

Partner, Sporos Platform

Alexandros is a business Lawyer and accredited Mediator, with extensive experience in the Energy sector (HELPE Group), specializing in international commercial contracts, corporate governance, clean energy & sustainable finance. He has an international experience in commercial law, having provided legal services in EU institutions (Brussels) and the shipping sector (London) with a strong track record in M&A, banking and finance, as an associate of Karatzas Partners law firm. Alexandros holds an LLB from University of Athens, Faculty of Law and an L.L.M. from London School of Economics Political Sciences. Amongst others, he serves as Legal Counsel and BoD member of LSE Alumni and Coordinator of the LSE Alumni Innovation and Entrepreneurship Hub in Greece, recognised as a global LSE Impact Ambassador. Qualified Mediator and ADR expert, accredited by the Ministry of Justice (FACILIT 8, CIArb) - Member of the Association of Greek Commercialists, Energy Law Association and Hellenic Scholars’ Association of Commercial Business Law.

 

 

 

 

Νεόφυτος Κολοκοτρώνης

Συντονιστής του EIT Digital Ελλάδος

Ο Νεόφυτος Κολοκοτρώνης, Innovation Specialist στο Found.ation, είναι συντονιστής των προγραμμάτων του ΕΙΤ Digital στην ΝΑ Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία) και υπεύθυνος για όλες τις κοινές δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν τεχνολογικά προϊόντα και ψηφιακές λύσεις. Έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση έργων που σχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογία, ενώ παράλληλα είναι συνιδρυτής πρωτοβουλιών ανοιχτών δεδομένων και ανοιχτής διακυβέρνησης, και έχει μακροχρόνια συνεισφορά σε διεθνείς κοινότητες και οργανισμούς που αναπτύσσουν προϊόντα ανοιχτού κώδικα.

 

 

 

 

Φοίβη Κουντούρη

Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθύντρια EIT Climate-KIC Hub Greece, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων (EAERE), Συμπρόεδρος UN SDSN Greece

Η Kαθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη (με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Cambridge) κατέχει την έδρα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι η εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (https://www.eaere.org/), με περισότερες από 60 χώρες μέλη. Το επιστημονικό έργο της Καθηγήτριας  Κουνδούρη την κατατάσσει στο 1% των γυναικών οικονομολόγων παγκοσμίως, με 15 βιβλία και μονογραφίες και πάνω από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. 
 
Είναι επίσης ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES: Research on Socio-Economic and Environmental Sustainability (www.dept.aueb.gr/en/ReSEES) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι Διευθύντρια του Climate KIC Hub Greece (www.climate-kic.org) στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δασών (www.efi.int) και συν-πρόεδρος του United Nations Sustainable Development Solutions Network – Greece (https://www.unsdsn.org/). Στο παρελθόν είχε ακαδημαϊκές θέσεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Reading και στο London School of Economics.

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα της κατέχει η ανάπτυξη διεπιστημονικών μαθηματικών/στατιστικών μοντέλων και εμπειρικών προσεγγίσεων για την μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Καθηγήτρια Κουνδούρη είναι κορυφαία στην Ευρώπη και παγκοσμίως, στην επιλογή και επιτάχυνση προς την αγορά καινοτόμων λύσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη. Έχει συντονίσει περισσότερα από 75 διεπιστημονικά έργα έρευνας και καινοτομίας, έχει δώσει εκατοντάδες ομιλίες σ’όλο τον κόσμο, και έχει ενεργήσει ως σύμβουλος σε ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης των φυσικών πόρων σε διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, και στις πέντε ηπείρους. Σήμερα είναι μέλος της Πρωθυπουργικής Επιτροπής για το δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και της επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το έργο της έχει βραβευτεί και επηρεάσει πολιτικές σε όλο τον κόσμο.

Γιώργος Μέγας,

Συντονιστής EIT Health Hub Ελλάδος, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Georgios Megas, is an Innovation & Technology Transfer manager, he is the Greek National Contact Point  for ICT & EIC in H2020 and the EIT Health HUB coordinator for Greece.  Mr. Megas is a member of the Enterprise Europe Network, the biggest network in the world supporting internationalisation of SMEs. He  is also the alternative NCP for Access to Risk finance and responsible for Digital Innovation Hubs and DEI policies at the National Documentation Centre (EKT). Finally Mr. Megas holds an MSc in Industrial Management and Technology.

 

 

 

 

Νικήτας Πιττής

Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επικεφαλής Οικονομολόγος AssetWise, Εκπρόσωπος Capital Management S.A.

Ο Δρ. Νικήτας Πιττής είναι Καθηγητής Οικονομετρίας στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από το 2000. Είναι επίσης ο Chief Economist της AssetWise Capital Management. Ο αντίκτυπος του επιστημονικού του έργου τον κατατάσσει ανάμεσα στο 8% των κορυφαίων οικονομολόγων της Ευρώπης (με βάση την κατάταξη RePEc: Research Papers in Economics Ranking). Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργάστηκε ως ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών, στο Λονδίνο, και στη συνέχεια ως οικονομικός αναλυτής στο Τμήμα Έρευνας της UBS, στη Ζυρίχη. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας. Ο Καθηγητής Πιττής έχει δημοσιεύσει πάνω από σαράντα ερευνητικές εργασίες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Το έργο του είναι ευρέως αναγνωρισμένο, όπως τεκμηριώνεται από τις  αναφορές στο όνομά του στις ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης «Google» και «Google Scholar», τόσο στον ακαδημαϊκό κόσμο όσο και στα χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα διεθνώς. Το 1995 το έργο του επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί στο «Advances in Investment Analysis and Portfolio Management - (Καινοτομίες στην Ανάλυση Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου)». Έχει διατελέσει συντονιστής ενός μεγάλου αριθμού ερευνητικών έργων, που χρηματοδοτούνται από διάφορους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλά σημαντικά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δώσει ακαδημαϊκές και δημόσιες διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα ανά τον κόσμο.

 

Κατερίνα Πραματάρη

Partner, Uni.Fund, Αναπλ. Καθηγ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπρόσωπος, REARTH FUND

Η Κατερίνα Πραματάρη είναι Partner στο Uni.Fund (http://uni.fund), ένα από τα νέα funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) με προσανατολισμό στην καινοτομία (Innovation Window) και τη μεταφορά τεχνολογίας (Technology Transfer) και στόχο τη χρηματοδότηση ομάδων και επιχειρήσεων σε pre-seed και seed στάδια. Έχει σημαντική επιχειρηματική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στην Procter&Gamble στις Βρυξέλλες και ως ιδρυτικό μέλος σε δύο εταιρίες τεχνολογίας. Είναι επίσης Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και θεωρείται top expert σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα πεδία του ηλεκτρονικού εμπορίου, της επιχειρηματικής αναλυτικής και του Internet of Things (IoT), όπου έχει δημοσιεύσει ευρέως και έχει επιβλέψει πλήθος διδακτορικών και ερευνητικών έργων. Η Κατερίνα έχει επίσης την επιστημονική ευθύνη της θερμοκοιτίδας ACEin του ΟΠΑ, η οποία έχει βραβευτεί για τη συμβολή της στη διασύνδεση Πανεπιστημιακών start-ups με τις επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει υποστηρίξει περισσότερες από 300 ομάδες και έχει συντονίσει πολλαπλές δράσεις στήριξης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
 
 
 
 


Κατερίνα Σερέτη

Επικεφαλής του τμήματος Σχέσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη,  Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Katerina Sereti is the Head of Stakeholder Relations Section at the EIT since October 2018. She started her EIT journey in August 2016, as a Policy Officer/ Seconded National Expert in the Communications and Stakeholder Relations Unit. Within the team of Stakeholder Relations, and together with her public affairs and policy advice duties, Katerina has worked on the EIT’s portfolio of synergies, the EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS) and the Global Outreach Programme. She is a member of the EIT participatory leadership (PL) team. Prior to her work at the EIT, she worked since 2005 at the Greek Ministry of Economy, in fields related to private investments, EU Structural Funds and international organisations. She has also served as an advisor to the Minister of Health in areas related to national reforms in the public health system and EU co-funded projects. She was seconded to the EIT while serving as Head of Department for EU co-funded projects at the General Directorate for Private Investments, Ministry of Economy.  She holds a degree in Business Administration and an MSc in European Studies from the Athens University of Economics and Business. She is also a certified project manager.
 
 
 
 
 
 

Μιχάλης Στάγκος

Ιδρυτής, Industry Disruptors, Συντονιστής, EIT Food Hub Ελλάδος

O Μιχάλης είναι δημιουργικός επιχειρηματίας. Είναι ιδρυτής και συν-ιδρυτής καινοτόμων και μη εταιριών. Είναι συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει συσταθεί με όραμα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος και στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες μέσα από ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Είναι διευθυντής του Founder Institute στην Αθήνα, του μεγαλύτερου προγράμματος κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας. Από το 2012 είναι οργανωτής, συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Είναι επίσης Curator και Συνιδρυτής του Ted Med Live Athens, που διοργανώθηκε το 2013 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ & του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου. Ο Μιχάλης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜSCOMM, εταιρεία ολικής επικοινωνίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο London School of Economics (LSE), υπότροφος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Έχει τιμηθεί από την Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής."

 

 

Βασίλης Στενός

Ιδρυτής, Solmeya

Vasilis is the founder of Solmeyea. Solmeyea is a multiply awarded AgriBioTech startup, producing plant-based premium proteins for several food and non-food applications through vertical microalgae farming. Vasilis has 14 years international business experience with a strong focus on Management Consulting, Cost restructuring Projects, Construction Project Management and Agricultural & Environmental Engineering Research focusing on solving the feeding issue on Earth as it will arise due to overpopulation. During 2014-2018 Vasilis has been a Project Manager at Turner Construction Headquarters in NYC. Prior to this, he completed 1 year of PhD research at Columbia University with a focus on sustainable Food production against Overpopulation, 1.5 years in Management Consulting at Booz & Co. affiliate in Greece, Brussels & Africa, 3 years at Zulutrade FOREX trading firm and 4 years at Eurokatoikia Real Estate Holdings Firm. He also holds a BSc & MSc in Business Economics & Agricultural Engineering from the University of Athens with Distinction, an MSc in Earth & Environmental Engineering from Columbia University and a Business Certificate from Columbia Business School. He is fluent in English, Greek & German and has served as a Special Forces Parachutist in the Greek Army.

 

 

Μαρία Χρησταντώνη

Υπεύθυνη Τμήματος Αειφορίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Η Μαρία Χρησταντώνη είναι απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων από το ΕΜΠ. Είναι Υπ. Διδάκτωρ του ΕΜΠ στον τομέα της Περιβαλλοντικής Οικονομίας. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Αειφορίας του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με κύριο μέλημα την ενσωμάτωση των αρχών της αειφορίας στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Προηγουμένως, εργαζόταν για 5 χρόνια στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεγάλων έργων υποδομής. Αποτελεί το νεότερο μέλος που έχει εκλεγεί ποτέ στη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διατελώντας για δύο συνεχόμενες θητείες μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας (2010 – 2017).