Μια φθινωπορινή βόλτα με το πιο γνωστό Aερόστατο, την εφαρμογή που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά!

Μια φθινωπορινή βόλτα με το πιο γνωστό Aερόστατο, την εφαρμογή που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά!

Περισσότερα απο 84.578 παιδιά έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο χρόνο το “Αερόστατο” (www.mikrapaidia.gr), την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εφαρμογή που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου για να βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες υπολογιστών, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες!

Πρόκειται για μία απο τις πολύ λίγες εφαρμογές στην ελληνική γλώσσα που απολαμβάνει επίσης και πολλούς χρήστες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία!

Ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά  3-7 ετών, το “Αερόστατο” ενισχύει την ανάπτυξη γλωσσικών, νοητικών, συναισθηματικών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από δραστηριότητες, οργανωμένες σε δέκα (10) θεματικές ενότητες: Μαθηματικά, Σχήματα, Μουσική, Ο εαυτός μου και οι άλλοι, Βασικές έννοιες, Οι φωνούλες της γλώσσας, Ξένες γλώσσες, Ανακαλύπτω τον κόσμο, Διαβάζω και Γράφω.

Καθώς βοηθάει και στην έγκαιρη ανίχνευση και αξιολόγηση της μαθησιακής ετοιμότητας  παιδιών 5-6 ετών μέσα από τρία (3) σταθμισμένα τεστ ανίχνευσης πιθανών μαθησιακών δυσκολιών, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο προετοιμασίας για την ένταξη στο σχολικό περιβάλλον, που έχει  τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Οι οδηγίες των ασκήσεων υποστηρίζονται από την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) με χρήση βίντεο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των μικρών παιδιών με κώφωση ή προβλήματα ακοής.

  • 400 διαδραστικές ασκήσεις ψυχαγωγίας και μάθησης για παιδιά 3-7 ετών
  • Τρία (3) σταθμισμένα τεστ ανίχνευσης και αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά 5-6 ετών
  • Ασκήσεις πρώτης γραφής με χρήση ψηφιακού στιλό (digital pen) σε Tablet
  • Ασκήσεις λογοθεραπευτικής παρέμβασης
  • Υποστήριξη στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με χρήση βίντεο
  • Σύστημα διαχείρισης για τη δημιουργία και ενσωμάτωση νέου υλικού στην πύλη

 

Συντελεστές Παρουσίασης/Ερευνητές: Γιάννα Αντωνίου, Πέπη Σταμούλη, Βίκυ Μποτίνη, Νάντια Οικονόμου