Νέες ερευνητικές ομάδες και κατευθύνσεις στο ΕΚ "Αθηνά"

Γνωρίστε τους νέους ερευνητές

24-05-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" είναι ένας δυναμικός φορέας με συνεχή ανάπτυξη που πιστεύει στους ανθρώπους του και επενδύει σε αυτούς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα τελευταία χρόνια έχει εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό του νέους συνεργάτες με υψηλή κατάρτιση, υψηλούς ερευνητικούς στόχους και νέες ιδέες προς υλοποίηση.       
 
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:  19 ερευνητές με διεθνή εμπειρία, υψηλή απήχηση δημοσιεύσεων με ανώτερο H index το 43 και μέσο όρο 19, 1500+ δημοσιεύσεις, 15+ διεθνή βραβεία και διακρίσεις, 55 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 23 έργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ, 5 επιχειρηματικές προσπάθειες.
 
Γνωρίστε τους ερευνητές που έχουν ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚ "Αθηνά" τα τελευταία χρόνια και μάθετε περισσότερα για τους τομείς που δραστηριοποιούνται και τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://newresearchers.athenarc.gr/ όπου οι ερευνητές συστήνονται μέσα από συνεντεύξεις και βίντεο, περιγράφουν μια τυπική τους ημέρα και μοιράζονται τις σκέψεις και τους στόχους τους για το μέλλον.   
 
Στις 6 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚ "Αθηνά" στο Μαρούσι, υβριδική εκδήλωση καλωσορίσματος και γνωριμίας με τους ερευνητές και το υπόλοιπο προσωπικό.
 
Μετά από δύο χρόνια ως επί το πλείστον διαδικτυακών συναντήσεων, η εκδήλωση αυτή με φυσική παρουσία σηματοδότησε μια νέα περίοδο για το ερευνητικό κέντρο, εγκαινιάζοντας μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ανθρώπινο δυναμικό, που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.  
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ερευνητές συστήθηκαν στους συναδέλφους τους, συζήτησαν μαζί τους και έβαλαν τις βάσεις για νέες συνεργασίες, επινοώντας το μέλλον, μαζί.  
 
O Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ "Αθηνά", Καθηγητής Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: "Καλωσορίζω και συγχαίρω τους νέους ερευνητές μας, και περιμένω να επινοήσουμε μαζί το μέλλον, καθώς είμαστε όλοι νέα μέλη της οικογένειας του "Αθηνά". Οι νέες ιδέες θα έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν με βάση το ανθρώπινο δυναμικό μας. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμή μας και η προοπτική για μια ακόμη πιο δυναμική πορεία".
   

 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30