Μονάδα "Αρχιμήδης"

Κέντρο Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους

test

Το Κέντρο Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με την υποστήριξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Χρηματοδοτείται για τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και λειτουργεί ως Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Μέσω του «Αρχιμήδη» η Ελλάδα θα βρεθεί στην αιχμή του δόρατος της επιστήμης, σε ένα πεδίο γνώσης με αύξουσα σημασία και με πολλαπλές εφαρμογές στην οικονομία, την κοινωνία, τη βιομηχανία, κ.λπ. Ο «Αρχιμήδης» θα υπηρετήσει τόσο τη βασική, όσο και την εφαρμοσμένη έρευνα, σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα. Κύρια αποστολή του είναι η χρηματοδότηση επισκεπτών ερευνητών (ακαδημαϊκά μέλη και ερευνητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς και υποψηφίων διδακτόρων, στις περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Επιστήμης Δεδομένων και των Αλγορίθμων.

Ο «Αρχιμήδης» θα εκπαιδεύσει μια νέα γενιά Ελλήνων Επιστημόνων. Θα οργανώσει συστηματική εκπαίδευση και εκπαιδευτικά προγράμματα, θα γεφυρώσει τη συστηματική επικοινωνία με σημαντικούς φορείς του εξωτερικού και θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε υψηλής ποιότητας έρευνας σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, επιταχύνοντας ραγδαία την επιστημονική τους ανάπτυξη και προσφέροντάς τους μια υποσχόμενη επαγγελματική πορεία.

Νέα

«Δεδομένα για κοινό καλό» από τη Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

12-07-2022
Η Mονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ΕΚ «Αθηνά» θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Δεδομένα για κοινό καλό» με τη...
περισσότερα

"ARCHIMEDES" SUMMER PROGRAM 2022

06-06-2022
ARCHIMEDES summer program 2022 has just started with the participation of about 20 senior and junior researchers and 25 summer interns from Greece and abroad at the premises of...
περισσότερα

Πρώτη πρόσκληση για Συνεργαζόμενους Ερευνητές από τη Μονάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"

02-06-2022
Η Μονάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά"για έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την ...
περισσότερα

Νέοι ορίζοντες και υποδομές για το ΕΚ "Αθηνά"

13-05-2022
Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στη χώρα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα...
περισσότερα

Συνδεθείτε μαζί μας για να μένετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας, προσκλήσεις, κ.λπ.

Το έργο " Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους με κωδικό ΟΠΣ 5154714 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.