Επιτελική συνάντηση για την Αναθεώρηση της Αξιολόγησης της Έρευνας

Το ΕΚ “Αθηνά" συμμετέχει στη διαμόρφωση πολιτικής της ΕΕ

28-01-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Με πρωτοβουλία του ΕΚ «Αθηνά» πραγματοποιήθηκε επιτελική συνάντηση σχετικά με τη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αναθεώρηση της Αξιολόγησης της Έρευνας (Towards a reform of the research assessment system), την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022.  
 
Στην υβριδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚ «Αθηνά» συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΚ «Αθηνά» Γιάννης Εμίρης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Πληροφορικής & Τηλ/νιών, ΕΚΠΑ, Εθνικός Εκπρόσωπος στο EOSC Strategic Board, ο Κωνσταντίνος Γληνός, Επικεφαλής Τμήματος για την Ανοικτή Επιστήμη, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Γεώργιος Νούνεσης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
 
Ο Κ. Γληνός παρουσίασε την πρωτοβουλία, καθώς και τη σχετική διαβούλευση που έλαβε χώρα τους προηγούμενους μήνες. Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της ΕΕ για ορθολογικές / νέες μεθόδους αξιολόγησης της έρευνας, στις ενέργειες που γίνονται από τα κράτη -μέλη, στους  ερευνητικούς / χρηματοδοτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, αλλά και στα επόμενα βήματα, επισημαίνοντας την ανάγκη ως χώρα να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να συμμετέχουμε στις επιτροπές διαμόρφωσης πολιτικής που οργανώνει η ΕΕ.
 
Δείτε την  Έκθεση της ΕΕ “Towards a reform of the research assessment system- Scoping Report”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30