Ο Γιάννης Ιωαννίδης επανεκλέγεται Πρόεδρος της ACM

Δεύτερη θητεία για τον Καθηγητή και τέως Πρόεδρο του Αθηνά Γιάννη Ιωαννίδη στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική και επιστημονική ένωση στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών

13-06-2024
ΕΚ "Αθηνά"

Η ACM (Association for Computing Machinery) επανεξέλεξε τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη ως Πρόεδρο για διετή θητεία, με έναρξη την 1η Ιουλίου. Ο κ. Ιωαννίδης είναι Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεργάζεται με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά έχοντας συντονίσει δεκάδες ερευνητικά του έργα τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθηνά από το 2011 έως το 2021. Είναι μέλος της ACM από το 1983, οπότε και έχει υπηρετήσει τον οργανισμό από διάφορες θέσεις.
 
Σημειώνεται ότι η εκλογή έγινε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα ενεργά μέλη της ACM από όλο τον κόσμο. Η εκλογή του κ. Ιωαννίδη αποτελεί και για το Αθηνά ξεχωριστή διάκριση τόσο λόγω της θέσης που λαμβάνει ο ξεχωριστός αυτός επιστήμων και μέλος της οικογένειας του Αθηνά, όσο και την ίδια τη θέση της ACM στο χώρο της επιστήμης της Μηχανικής των Υπολογιστών. Σύσσωμη η κοινότητα του Αθηνά εύχεται μια ακόμη επιτυχή θητεία, αλλά και δημιουργική πορεία στο τιμόνι του κορυφαίου οργανισμού.
 
Η ACM είναι η μεγαλύτερη εκπαιδευτική και επιστημονική ένωση στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών, με πάνω από 100.000 μέλη - επαγγελματίες. Στόχος της είναι η προαγωγή της Επιστήμης των Υπολογιστών και των σχετικών επαγγελμάτων μέσα από εκδόσεις, συνέδρια και εκπαιδευτικούς πόρους.
 
 
H ACM σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το ACM Europe Council διοργανώνουν για 5η φορά το ACM Europe Summer School στην Αθήνα, 8 - 12 Ιουλίου.
Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.