ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή στο Ζωντανό Εργαστήριο στην Κλιματική Αλλαγή με θέμα τον συν σχεδιασμό του εργαλείου IntelComp STI Viewer για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις

06-12-2022
ΜΑΑ

Το συγκεκριμένο εργαστήριο καλεί επιχειρηματίες, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς που δραστηριοποιούνται σε θέματα ενέργειας να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με θέμα τον συν σχεδιασμό του εργαλείου IntelComp STI Viewer για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις που αποτελεί μέρος του Ζωντανού Εργαστηρίου (Living Lab) για την Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του Έργου IntelComp (H2020). Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδος και θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

Το έργο IntelComp χρηματοδοτείται από το Horizon 2020 και στοχεύει στην δημιουργία μιας πλατφόρμας με τη δυνατότητα υποστήριξης ενός ευρέου φάσματος πολιτικών Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (STI). Το έργο επιδιώκει τη δημιουργία ενός συνεργατικού περιβάλλοντος όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς θα μπορούν να οπτικοποιήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να αξιολογήσουν τα δεδομένα. Η ομάδα του IntelComp χρησιμοποιεί Ζωντανά Εργαστήρια και εμπλέκει εκπροσώπους χάραξης δημόσιας πολιτικής, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, τοπικούς παράγοντες, και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Το έργο IntelComp θα αναπτύξει τρία εργαλεία, το STI Viewer, το STI Policy Participation Portal και το Evaluation Workbench.

Αυτό το εργαστήριο φιλοδοξεί να σας εξοικειώσει με τον STI Viewer, μια διαδραστική πλατφόρμα δεδομένων και οπτικοποίησης με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (AI) για παρακολούθηση, αξιολόγηση και χάραξη πολιτικής. Το STI Viewer είναι ένα σύνολο καλά τεκμηριωμένων, σχετικών, αξιόπιστων και έγκαιρων δεικτών που μπορούν να «τεμαχιστούν» σε πολλαπλές διαστάσεις για εις βάθος ανάλυση. Υποστηρίζεται από αυτοματοποιημένες ροές εργασίας ανάλυσης κειμένου σε HPC που βασίζονται (κυρίως) σε πηγές ανοιχτών δεδομένων. Μέσα από αυτό το συνεργατικό εργαστήριο, θα εντοπίσουμε νέες λειτουργίες και θα βελτιώσουμε το εργαλείο, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό, καλύτερα τις ανάγκες σας.

Ο STI Viewer θα σας βοηθήσει να:
✓ ενημερωθείτε σε βάθος για ένα συγκεκριμένο έργο/θέμα
✓ αρπάξτε γρήγορα και εύκολα την ουσία των δεδομένων
✓ χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα να διευκολύνουν τη δουλεία σας
✓ εντοπίσετε καινοτόμες πρακτικές/λύσεις και ευρήματα έρευνας και τεχνολογίας
✓ προσδιορίσετε δημοφιλή/τρέχοντα θέματα

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 από τις 10:00 έως τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) μέσω Zoom.

Εγγραφείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο. Αφού εγγραφείτε, θα λάβετε ένα e-mail που θα εξηγεί πώς να συνδεθείτε στο εργαστήριο.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30