Ο κόσμος της Έρευνας και της Ανοικτής Επιστήμης θα συναντηθεί στις 29-30 Νοεμβρίου στο Συμπόσιο που διοργανώνει το ΕΚ 'Αθηνά'

27-11-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, στο πλαίσιο του OpenAIRE, της Υποδομής για την Ανοικτή Επιστήμη στην Ευρώπη, και του RDA Europe 4, της Ευρωπαϊκής συνιστώσας της πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα (Research Data Alliance), και σε συνεργασία με το HELIX - Hellenic Data Service (Ελληνική Υπηρεσία Δεδομένων- Εθνικός Οδικός Χάρτης Ερευνητικών Υποδομών) διοργανώνει διήμερο συμπόσιο με τίτλο: ‘Aνοικτή Επιστήμη στον ελληνικό ερευνητικό ιστό: ερευνητικές διαδικασίες, ερευνητικά δεδομένα, συνεργασίες’. To Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί από 29 έως 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Πολυχώρος Αθηναΐς).
 
Στο Συμπόσιο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι ερευνητικών οργανισμών και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για να ενημερώσουν για τη συμβολή, τις υπηρεσίες και το έργο τους, και να ενημερωθούν για τις προσπάθειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σε υποδομές, υπηρεσίες, πολιτικές και νομικά ζητήματα γύρω από την Ανοικτή Επιστήμη και τη διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων.
 
Στόχος του Συμποσίου είναι να κατανοήσουμε το εθνικό οικοσύστημα έρευνας, τα θεσμικά του χαρακτηριστικά, τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Ανοικτής Επιστήμης και των δράσεων για τα Ερευνητικά Δεδομένα, τις ανοικτές μεθοδολογίες, τεχνολογίες και εργαλεία - που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο πλαίσιο του HELIX όσο και μέσα από άλλα έργα και συνέργειες, το OpenAIRE και το RDA Europe.
 
Στο Συμπόσιο αναμένεται να εξεταστεί και η απαραίτητη προτεραιοποίηση θεσμικών και τεχνικών ζητημάτων υλοποίησης οριζόντιων και ερευνητικών υποδομών και υπηρεσιών, για μια ισχυρή αντιπροσώπευση της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης (European Open Science Cloud - EOSC). Μάθετε περισσότερα για την Ανοικτή Επιστήμη στην Ελλάδα.
Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Αθηναΐς (Καστοριάς 34, 10447, Αθήνα). Δείτε το πρόγραμμα το συμποσίου εδώ. Η εγγραφή και συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες: openaire@athena-innovation.gr
 
Ακολουθήστε το Συμπόσιο και συμμετάσχετε στη συζήτηση για την Ανοικτή Επιστήμη στην Ελλάδα!
#OpenScienceGreece
 
Kατεβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκδήλωσης 
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31