H Kυκλική Οικονομία στο ASF2017: Δείτε το video της συζήτησης

Ανοιχτή συζήτηση για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας

05-05-2017
ΕΚ "Αθηνά"

Το περιβάλλον και η οικονομία συναντήθηκαν στο Athens Science Festival και στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», την Πέμπτη 30 Μαρτίου (20.00-22.00, Ιnnovathens) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2017.
Τι είναι η κυκλική οικονομία; Μια νέα προσέγγιση που μας απομακρύνει από γραμμικά μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης και μας δείχνει τον κύκλο. Πώς θα φτάσουμε σε ένα αστικό ιστό μηδενικών αποβλήτων; Πώς η Οικονομία των Δεδομένων (Data Economy) μπορεί να στηρίξει αυτή τη μετάβαση; Πόσο έτοιμη είναι η βιομηχανία να υποδεχτεί τις αλλαγές; Τι αλλάζει στη διαχείριση αποβλήτων στην Ελληνική πραγματικότητα; Μια σειρά από σύντομες παρεμβάσεις εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και του βιομηχανικού χώρου, αλλά και της διοίκησης, θα δώσουν έναυσμα να ξεκινήσει η ανοιχτή συζήτηση για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας που υπόσχεται να… κυκλώσει τα κεντρικά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου μοντέλου.
 
Στη συζήτηση συμμετείχαν με εισηγήσεις η Σ.Τσάνη, Ερευνήτρια, International Centre for Research on the Environment and the Economy (ICRE8), ο Α. Κοκόσης, Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ο Ε.Καπετάνιος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Εσωτερικών, και ο Θ. Δαλαμάγκας, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά».
Έχοντας οργανώσει ένα εύρος δραστηριοτήτων για τους λάτρεις της ψηφιακής επιστήμης (δείτε εδώ), οι ερευνητές του “Αθηνά” ανανέωσαν και φέτος το ραντεβού τους στο Athens Science Festival με διαδραστικά εκθέματα, παιχνίδια και ομιλίες για όλες τις ηλικίες. 
 
Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο παρακάτω, ενώ επιλεγμένες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.flickr.com/photos/athenarc/albums/72157681300164090