Το ΕΚ "Αθηνά" στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai

Ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

23-02-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Το ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στην ελληνική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Στόχος οι συνέργειες σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογιών βιωσιμότητας και πράσινης μετάβασης, καθώς και επιχειρηματικής ανάπτυξης στους τομείς αυτούς. Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα αποτελείται από 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη (ThessINTEC). 
 
 
Το  ΕΚ "Αθηνά" εκπροσωπούν στην ελληνική αποστολή οι συνεργαζόμενοι Καθηγητές Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Πληροφορικής & Τηλ/νιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης/ ΕΚ "Αθηνά" και Χρυσή Λασπίδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος οι συνέργειες σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογιών βιωσιμότητας και πράσινης μετάβασης, και επιχειρηματικής ανάπτυξης στους τομείς αυτούς.
 
Το Πρόγραμμα της Επιχειρηματικής, Ερευνητικής Αποστολής στο Ντουμπάϊ, περιλαμβάνει την 1η ημέρα συμμετοχή στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελληνικής Καινοτομίας (Greek Innovation Business Forum), ξενάγηση στο ελληνικό περίπτερο, ξενάγηση στο Τεχνολογικό Πάρκο Ντουμπάϊ Silicon Oasis, καθώς και επίσκεψη στα γραφεία της εμιρατινής startup ελληνικών συμφερόντων InstaShop. Τη 2η ημέρα η αποστολή μετέβη στο Αμπού Ντάμπι, για επίσκεψη και επιχειρηματικές συναντήσεις στην Masdar City, στον επιχειρηματικό επιταχυντή – business accelerator Hub71 του επενδυτικού Ταμείου Mubadala, καθώς και στον κρατικό επενδυτικό φορέα ADQ – (holding Company).
  
Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, το Enterprise Greece, την πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ, με σκοπό τη συνεργασία, τις επενδύσεις, την ανταλλαγή ιδεών και τη μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.
 
«Το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας έχει αποκτήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ιδιαίτερα εξωστρεφή δυναμική. Σκοπός της παρουσίας μας στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai, είναι η Ελλάδα να προβάλει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που την επανατοποθετούν στον επενδυτικό χάρτη», δήλωσε σχετικά ο κ. Δήμας.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30