Το παράρτημα Ξάνθης διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τη Βραδιά του Ερευνητή στην Ξάνθη

29-09-2017
ΕΚ "Αθηνά"

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.Το κοινό (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, λάτρεις της επιστήμης και της τεχνολογίας) θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.
 
Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” / Τμήμα Επιστημών του Πολιτισμού στην Ξάνθη διοργανώνει δεύτερη χρονιά μια ιδιαίτερη ανοικτή εκδήλωση προς την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας, προσφέροντας μια άκρως διεπιστημονική επίδειξη και συζήτηση, με επίκεντρο την Τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, και δίνοντας το έναυσμα για μια περαιτέρω αλληλεπίδραση προς μια κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας.
 
Η 29η Σεπτεμβρίου θα είναι μια ημέρα γεμάτη έρευνα και επιστήμη, τέχνη, καινοτομία, αλληλεπίδραση και επικοινωνία, για έναν κόσμο ο οποίος ακροβατώντας σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης και οικονομικής συμπίεσης εξακολουθεί πεισματικά να στοχεύει στην πρόοδο και την αριστεία, στοχεύοντας σε ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Στις παράλληλες δραστηριότητες εντάσσονται ομιλίες, συζήτηση, ξεναγήσεις, εκθέσεις τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική) και τεχνολογίας (ρομποτική, drones, 3Δ εκτυπωτές, εικονική πραγματικότητα) και πολλή-πολλή μουσική, σε όλη την έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου.
To βασικό πρόγραμμα της «Βραδιάς του Ερευνητή»  θα περιλαμβάνει τα εξής:
 
Πολιτιστική & Εκπαιδευτική Τεχνολογία:
  • «Από την ανασκαφή στην εικονική πραγματικότητα και πίσω στην πραγματικότητα»: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωματικής επίδειξης με συμμετοχή ομάδων παιδιών σε ανασκαφή, μελέτη, μέτρηση, ψηφιοποίηση, καταγραφή και δημοσίευση πολιτιστικής πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό.
Παράλληλες δραστηριότητες:
  • Ομιλίες παρουσίασης στο κοινό της Έρευνας, του έργου του Ερευνητή, των Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία σε συνεργασία με την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.
  • Εκθέσεις τέχνης και τεχνολογίας με θέματα ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, ρομποτικά συστήματα, ιπτάμενα μέσα, 3D εκτυπωτές και πολύ-πολύ μουσική.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν διάφορα μουσικά σύνολα που θα απαρτίζονται από τους: Mousades Antonis (κιθάρα, φωνή), Asmik Beglaryan (πλήκτρα, φωνή), Elsa Karioti (φωνή), Harry Xylas (σαξόφωνο), Τριαντάφυλλος Σφυρής (πιάνο), Δημήτρης Σφυρής (ακορντεόν), Αγκόπ Γιακουπιάν (κρουστά), Μάκης Αβραμίδης (κιθάρα), Καίτη Μπεμπεκίδου (φωνή), Στέλλα Φωτοπούλου (φωνή), Έφη Φλώρου (φωνή)! Η «Βραδιά του Ερευνητή» στην Ξάνθη εντάσσεται στο σύνολο των αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30