Ξεκίνησε η λειτουργία του Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος στην Ελλάδα

Συνεργασία Amazon με ΕΚ "Αθηνά" / Corallia

20-09-2021
CORALLIA

Η λειτουργία του Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος στην Ελλάδα ξεκίνησε και επισήμως. Στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του si-Cluster του ΕΚ "Αθηνά"/Cοrallia, του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Amazon Web Services (AWS) και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας.
            
Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός ζωντανού, βιώσιμου, ανταγωνιστικού και καινοτόμου διαστημικού κόμβου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Η λειτουργία του κόμβου περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις:
 
  • Τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης για επαγγελματίες του χώρου της αεροδιαστημικής.
  • Τη συλλογή, ανάπτυξη και διάθεση συνόλων δεδομένων σχετικά με το διάστημα.
 
Παρέχοντας πρόσβαση σε μια σειρά προγραμμάτων της, η Amazon θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα ενδυνάμωσης γυναικών και νέων επαγγελματιών. Οι πρωτοβουλίες αυτές μεταφράζονται σε τεχνική υποστήριξη, κατάρτιση, πόρους, καθώς επίσης και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξή τους.
 
 
 
Η δράση αυτή, στην 85η ΔΕΘ, αποτελεί συνέχεια της υπογραφής της δήλωσης πρόθεσης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Amazon Web Service (AWS), του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στις 27 Ιουλίου 2021.