Εκδήλωση για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα Research Data Alliance (RDA)

03-07-2019
ΕΚ "Αθηνά"

Το ΕΚ “Αθηνά”, στο πλαίσιο συντονισμού του ευρωπαϊκού έργου RDA Europe διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 3 Ιουλίου για τα Αποτελέσματα της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα RDA με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση της ερευνητικής κοινότητας της χώρας και τη διερεύνηση της υιοθέτησής τους.

Οι στόχοι της ημερίδας είναι:

  • Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα RDA και τις σχετικές δράσεις του Εθνικού Κόμβου RDA.
  • Διερεύνηση των αναγκών της Ελληνικής Ερευνητικής κοινότητας γύρω από τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα RDA και πιθανής υιοθέτησής του.
  • Διάχυση πρακτικών υλοποίησης διαμοιρασμού, διαλειτουργικότητας και διασύνδεσης ερευνητικών δεδομένων.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα αποτελείται από εισηγήσεις για τις δράσεις και τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας για τα Ερευνητικά Δεδομένα RDA, με βασικό ομιλητή τον Anthony Juehne, Ερευνητή στο Rensselaer Polytechnic Institute, NY και RDA US.

Στο υπόλοιπο της ημερίδας θα λάβει χώρα διαδραστική συνεδρία (συζήτηση και ανάδραση με χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων) με στόχο την κατανόηση των αναγκών της Ερευνητικής Κοινότητας και της χρησιμότητας των αποτελεσμάτων RDA.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Zampoli στο Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, Μαρούσι). Η συμμετοχή και παρακολούθηση είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Τελική ημερομηνία δήλωσης ενδιαφέροντος: Δευτέρα 1/7/2019.

Για την ημερήσια διάταξη και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας ή επικοινωνήστε στο: media@athenarc.gr.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31