Εθνική Σύνοδος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά) & Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, Κεντρική Αίθουσα Συνεδρίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

06-03-2020 έως 09-03-2020
ΕΚ "Αθηνά"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Μετά από διαβούλευση με τους επικεφαλής της συνόδου, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναβληθεί η Εθνική Σύνοδος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2020.
 
Η απόφασή μας βασίζεται στις τρέχουσες εξελίξεις και στις οδηγίες από διεθνείς αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε τον παγκόσμιο κίνδυνο εμφάνισης επιδημίας κοροναϊού ως "πολύ υψηλό".
 
Λυπούμαστε για την τυχόν ταλαιπωρία. Ωστόσο, η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών, ομιλητών, εργαζομένων και πολιτών της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε, έχει ύψιστη προτεραιότητα για εμάς.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ομιλητές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ομάδα μας.
 
Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την αξιόπιστη σχέση με όλους τους παραπάνω και σύντομα θα ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.
 
Για οποιαδήποτε σχετική συνεννόηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο eu-greendeal-event@athenarc.gr
 
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
 

 
Το EIT Climate-KIC Hub Ελλάδας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", το SDSN Greece, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία "ICRE8" και το Blue Growth διοργανώνουν την Εθνική Σύνοδο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal).
 
Η εναρκτήρια συνεδρία της Συνόδου θα λάβει χώρα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά) την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, ενώ το κύριο τμήμα της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα Συνεδρίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020. Στόχος της Συνόδου είναι να φέρει την έρευνα και την καινοτομία κοντά στους χρηματοοικονομικούς και πολιτικούς οργανισμούς της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η υλοποίηση της αναγκαίας μετάβασης στη βιωσιμότητα.
 
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος, έχουμε μόνο δέκα χρόνια για να περιορίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να διατηρήσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση στο μέγιστο των 1,50C, ένα σημείο πέραν του οποίου ακόμα και μισός βαθμός θα χειροτερεύσει σημαντικά τον κίνδυνο ξηρασίας, πλημμυρών, υπερβολικής ζέστης και φτώχειας για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Η καθιέρωση της Ευρώπης ως πρώτης κλιματικά ουδέτερης ηπείρου στον κόσμο μέχρι το 2050 είναι η μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της εποχής μας. Για να επιτευχθεί αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την πιο φιλόδοξη δέσμη μέτρων που θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη βιώσιμη πράσινη μετάβαση. Συνοδευόμενα από έναν αρχικό χάρτη βασικών πολιτικών, τα μέτρα επιδιώκουν τη φιλόδοξη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την επένδυση σε καινοτόμες ιδέες και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης. Η ελληνική εθνική σύνοδος στοχεύει να φέρει την έρευνα και την καινοτομία κοντά στην κοινωνία των πολιτών καθώς και στους χρηματοοικονομικούς και πολιτικούς οργανισμούς της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την υλοποίηση της αναγκαίας μετάβασης στη βιωσιμότητα.
 
Το EIT Climate-KIC είναι η μεγαλύτερη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας που οδηγεί στο μετριασμό και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) και αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και την τεχνολογία, υποστηρίζοντας την ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 
Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ηγείται του EIT Climate-KIC Hub Ελλάδας, το οποίο στοχεύει σε μια κοινωνία ευημερούσα και ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή, βασισμένη στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας μέσω της επιτάχυνσης της καινοτομίας και της ανάπτυξης συνεργειών.
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνία: eu-greendeal-event@athenarc.gr
 

Ακολουθήσε μας στα Social Media

Facebook Event

#EuGreenDeal


Διοργανωτές


Μεγάλοι Χορηγοί

       

Φορείς Υποστήριξης