Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά: Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση

21 και 22 Ιουνίου 2019

21-06-2019 έως 22-06-2019
ΕΚ "Αθηνά"
Zappeion

Η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη και κυρίως τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποβαθμιστούν ή και να αφανιστούν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 
 
Η Ελλάδα, ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να συνεισφέρει αφενός στην προστασία της και αφετέρου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά: Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση», (https://ccich.gr/) στις 21 και 22 Ιουνίου στην Αθήνα, μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, αρχαίο πολιτισμό και ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικά μνημεία.
 
Η ελληνική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, την UNESCO και τον Διεθνή Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), στοχεύει στη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με την αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, παραδοσιακών τεχνικών και καινοτόμων τεχνολογιών, φιλοδοξώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
 
Στη Διάσκεψη, διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί από όλον τον κόσμο, θα καταγράψουν την παρούσα κατάσταση και θα παρουσιάσουν προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενώ στην Συνάντηση Υψηλών Προσκεκλημένων που θα ακολουθήσει το πέρας των επιστημονικών εργασιών, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων, εργαλείων και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του θέματος.
 
Τα πολιτικά συμπεράσματα της Διάσκεψης θα περιληφθούν σε κείμενο Διακήρυξης, η οποία θα υιοθετηθεί από Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια Επίσημης Τελετής που λάβει χώρα σε επόμενο χρονική διάστημα.
 
Δεδομένου του ειδικού ενδιαφέροντός σας στα θέματα που άπτονται  της κλιματικής αλλαγής και του πολιτισμού, η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλεί  στις εργασίες της Διάσκεψης και στην Συνάντηση Υψηλών Προσκεκλημένων.                                                                                                                                   
                                                                                                                       
Προκειμένου να παρευρεθείτε στις εργασίες της Διάσκεψης, παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: oedd@mfa.gr.
 
Επισημαίνεται ότι για την είσοδό σας στους χώρους των εργασιών της Διάσκεψης απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή στον σύνδεσμο "Registration" στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ccich.gr/.
 
Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της εγγραφής σας, θα λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα που επιβεβαιώνει την έκδοση προσωπικής κάρτας επισκέπτη (badge), την οποία θα παραλάβετε κατά την είσοδό σας στον χώρο εργασιών της Διάσκεψης.
 
Αναλυτικές πληροφορίες για την ελληνική πρωτοβουλία και το πρόγραμμα της Διάσκεψης μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ccich.gr/, η οποία ενημερώνεται συνεχώς.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31