17ο Ελληνικό Συμπόσιο Διαχείρισης Δεδομένων

Ο ετήσιος θεσμός της ελληνικής κοινότητας διαχείρισης δεδομένων

08-07-2019 έως 09-07-2019
ΕΚ "Αθηνά"
Royal Olympic Hotel

Το Ελληνικό Συμπόσιο Διαχείρισης Δεδομένων (ΕΣΔΔ) είναι το ετήσιο βήμα της ελληνικής διεθνούς κοινότητας βάσεων δεδομένων για την παρουσίαση και συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το πεδίο της διαχείρισης δεδομένων. Το 17ο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τη Δευτέρα 8 έως και την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019.
 
Το πρόγραμμα του ΕΣΔΔ 2019 θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών δημοσιεύσεων, επιδείξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ομιλίες. Το βασικό κριτήριο επιλογής των υποβολών θα είναι το τεχνικό τους περιεχόμενο.
 
Το ΕΣΔΔ 2019 θα περιλαμβάνει τρία σκέλη υποβολών. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει δημοσιεύσεις (εκπαιδευτικές ομιλίες, επιδείξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης), οι οποίες έχουν γίνει πρόσφατα αποδεκτές σε κορυφαία διεθνή συνέδρια στις περιοχές της διαχείρισης και εξόρυξης δεδομένων (η ολοκληρωμένη λίστα συνεδρίων θα αναρτηθεί μαζί με την ειδοποίηση, αλλά περιλαμβάνει στο παρόν στάδιο τα SIGMOD, VLDB, PODS, ICDE, EDBT, and SIGIR). Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει πρωτότυπες εργασίες και αποδεκτές δημοσιεύσεις. Το τρίτο σκέλος υποβολών θα περιλαμβάνει επιδείξεις καινοτόμων εφαρμογών, συστημάτων, αλγορίθμων κ.λπ.
 
Εκτός από την ελληνική κοινότητα των ερευνητών, το ΕΣΔΔ θα συναντήσει για πρώτη φορά την ελληνική startup κοινότητα. Η οργανωτική επιτροπή έχει προσκαλέσει Έλληνες ιδρυτές επιτυχημένων startups καθώς και στελέχη των VCs για να συμμετάσχουν με ειδικές παρουσιάσεις και posters στην ενότητα "Greek startups" καθώς και στο επιχειρηματικό πάνελ. Μερικά από τα startups και τα VCs είναι: https://my-netdata.io, https://lenses.io, https://www.inaccel.com, https://www.arrikto.com, https://www.raw-labs.com, https://marathon.
 
Οι κεντρικοί ομιλητές του ΕΣΔΔ 2019 είναι:
Συντονιστής επιχειρηματικού πάνελ: Kostas Tzoumas
Συμμετέχοντες: Anastasia Ailamaki (CEO Raw labs), Panos Papadopoulos (Marathon Venture Capital), Chris Kachris (CEO, Inaccel)
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές, αλλά και τη δυνατότητα εγγραφής στο συμπόσιο παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://hdms19.athenarc.gr/.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30