Διαδικτυακή διάλεξη: "Τεχνητή Νοημοσύνη και Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας"

07-09-2020
ΙΕΛ

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ/ΕΚ "Αθηνά") και η Ακαδημία Αθηνών, διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου "ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ" διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: "Τεχνητή Νοημοσύνη και Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας", την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00-13:00. Ο στόχος  της διάλεξης είναι κατά βάση ενημερωτικός και θα αφορά τα πεδία εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης κυρίως στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (εξόρυξη δεδομένων κ.ά.), καθώς και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τη χρήση των "έξυπνων" αλγορίθμων. 

Την ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Χάρης Παπαγεωργίου, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και μέλος της ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" στην Υποδομή Γλωσσικών Πόρων και Τεχνολογιών CLARIN:EL.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα δοθεί έμφαση στις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της Τεχνητής Νοημο  σύνης όσον αφορά στην επεξεργασία αλλά και παραγωγή φυσικής γλώσσας. Ειδικότερα, η διάλεξη θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:

  • Πού οφείλεται η αλματώδης εξέλιξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Πώς τα big data συνέδραμαν σε αυτή την πρόοδο    
  • Τι είναι οι "έξυπνοι" αλγόριθμοι και πώς "μαθαίνουν" από τα big data    
  • Εφαρμογές στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (ανάλυση συναισθήματος, εξόρυξη γνώμης, παραγωγή κειμένου από υπολογιστές κ.ά)    
  • Ποια ηθικά διλήμματα/κίνδυνοι προκύπτουν από τη χρήση αυτών των αλγορίθμων. 

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ και παρακολουθήστε την ομιλία.