Το Ε.Κ. "Αθηνά" στο Mind the Lab 2018 - Science & Technology by metro!

Το Mind the Lab επιστρέφει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018!

21-09-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το Mind the Lab επιστρέφει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μετρό της Αθήνας! To Mind the Lab αποτελεί την πρώτη μονοήμερη πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή το ευρύτερο κοινό με θέματα σχετικά με Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM), στο μοναδικό μέρος όπου χιλιάδες κόσμος που δεν έχει απαραίτητα κάποιο προϋπάρχον ενδιαφέρον για την επιστήμη περνά καθημερινά: το ΜΕΤΡΟ! Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να ενισχύσει τις παραδοσιακές τεχνικές επικοινωνίας της επιστήμης.
 
Η ερευνητική ομάδα του Ε.Κ. "Αθηνά" θα βρίσκεται στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 16:00 έως τις 22:00 παρουσιάζοντας πρωτότυπες τεχνολογικές εφαρμογές και ερευνητικά επιτεύγματα από το χώρο της πληροφορικής. Το Mind the Lab είναι μία πρωτοβουλία της SciCo (Science Communication), σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Για το 2018, η διοργάνωση αποτελεί pre-event της Βραδιάς του Ερευνητή, η οποία πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.
 
Λίγα λόγια για τις δράσεις:
 
1.iMuSciCA : Δημιουργήστε μουσική με τις κινήσεις του σώματός σας
Ελάτε να πειραματιστείτε παίζοντας ένα εικονικό έγχορδο μουσικό όργανο κάνοντας χειρονομίες με τα δάκτυλά σας και κινώντας το σώμα σας! Ο μουσικός ήχος που θα ακούσετε παράγεται υπολογιστικά σε πραγματικό χρόνο από τον υπολογιστή καθοδηγούμενος από τις δικές σας χειρονομίες! Πρόκειται για την STEAM πλατφόρμα του iMuSciCA , στην οποία οι μαθητές διδάσκονται Φυσική και Μαθηματικά με τη χρήση μουσικών εργαλείων, μαθαίνοντας να σχεδιάζουν, να μελετούν και να παίζουν ψηφιακά μουσικά όργανα. Το iMuSciCA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εκμετάλλευση πρωτότυπων και καινοτόμων τεχνολογιών που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση.
 
2. Βλάσης, το ρομπότ που χορεύει!
Ο ρυθμός είναι στο αίμα του και ο Βλάσης δεν μπορεί να σταματήσει να χορεύει όταν ακούει μουσική. Έλα να χορέψεις μαζί του και να γνωρίσεις πώς μαθαίνουν τα ρομπότ.
 
3. Open your Mind up!
Ανοίξτε τη σκέψη σας στο μέλλον! Θα καταφέρει η πριγκίπισσα Γνώση να ελευθερωθεί από τα δεσμά της; Μπορείς να τη βοηθήσεις, ανοίγοντας το δικό σου μυαλό, να περάσει όλα τα εμπόδια;
 
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mindthelab.org/