ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ

EIT Climate-KIC Hub Greece

05-12-2022
ΜΑΑ
ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ακαδημία Αθηνών με την υποστήριξη του Ελληνικού Κόμβου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα (Climate-KIC Hub Greece), του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ και του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών.   

Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του έργου του Climate-KIC Hub Greece, που επιδιώκει να γίνει ένας σημαντικός πόλος της κλιματικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση στοχεύει επίσης στην ενημέρωση για τις πρόσφατες δράσεις σχετικές με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην δικτύωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και των νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Η Διευθύντρια του EIT Climate-KIC Hub Greece, καθηγ. Φοίβη Κουντούρη θα δώσει ομιλία με τίτλο  «Οικονομική και Τεχνολογική Καινοτομία στην Υπηρεσία της Μετάβασης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» ενώ η Λυδία Παπαδάκη και η Άρτεμις Στρατοπούλου, co- Managers του EIT Climate-KIC Hub Greece θα συμμετάσχουν στην ενότητα με τίτλο «To Climate-KIC Hub Greece» όπου θα παρουσιάσουν τα Ερευνητικά Έργα που συν-χρηματοδοτούνται από το EIT Climate-KIC καθώς και την Μελέτη για τη Χαρτογράφηση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας σχετικά με το Κλίμα στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης εδώ.

Βρείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ