Ενημερωτική Διημερίδα για τις δραστηριότητες της ESA από το Υπ. ΨΗΠΤΕ

31-01-2018
CORALLIA

Με στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού για τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕΥΔ/ESA) το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνει διημερίδα στις 14-15 Φεβρουαρίου 2018 που θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ).
 
Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας θα παρουσιαστεί η θεσμική διάσταση της ΕΥΔ συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Διαστημικού Δικαίου και των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση των προγραμμάτων, της Βιομηχανικής Πολιτικής και των πρωτοβουλιών της ΕΥΔ για τις ΜμΕ.
H εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών δράσεων του si-Cluster για την ανάπτυξη και ενίσχυση του κλάδου  Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών καθώς και της αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ESA στο si-Cluster κατά την επίσημη επίσκεψής του στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ESA:
Η εξερεύνηση του διαστήματος προσφέρει μία αστείρευτη πηγή γνώσης προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και των κρατών μελών της ESA που συμμετέχουν σε αυτή. Η προώθησή της συμβάλλει στη διαρκή ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας.  Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει  και η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε την πρώτη συμφωνία συνεργασίας το 1994. Με την ένταξή της ως πλήρες μέλος της ESA το Μάρτιο του 2005, η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει ισότιμα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος.
Μάθετε περισσότερα: http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece