Βραδιά Ερευνητή 2017: Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας

Το ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή 2017

29-09-2017
ΕΚ "Αθηνά"
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι ερευνητές του ΕΚ "Αθηνά" και η ψηφιακή επιστήμη θα βρίσκονται για ακόμα μία χρονιά στην μεγαλύτερη γιορτή για την έρευνα. H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Αθήνα, η φετινή βραδιά του  θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 (παράλληλη εκδήλωση: ΕΜΠ – στην οδό Πατησίων), καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Καλαμάτα και Κόρινθο στις 29 Σεπτεμβρίου!
 
Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό, δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης. 
 
Πριν την κεντρική εκδήλωση, θα προηγηθούν επτά μικρότερες εκδηλώσεις, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και τις δραστηριότητες των επιστημονικών φορέων που συμμετέχουν.
Συγκεκριμένα, στην Αθήνα τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) (στην Ανάβυσσο) και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θα σας υποδεχτούν στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους!
 
Σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες.