Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0

Ομιλίες και workshop από το ΕΚ "Αθηνά"

20-01-2023 to 21-01-2023
Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), ΟΠΑ

Το ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στο συνέδριο «Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0», την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ., στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τροίας 2 & Σπετσών, Αθήνα), με ομιλίες και workshop.
 
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 12:45-13:25, ο Νίκος Βογιατζής, συνιδρυτής της Μονάδας Corallia του ΕΚ «Αθηνά», συμμετέχει στην ενότητα «Πρωτοβουλίες Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια», με συντονιστή τον Γιάννη Ριζόπουλο, Δημοσιογράφο.

Την ίδια μέρα στις 17:00-17:40, μην χάσετε την ομιλία της Λυδίας Παπαδάκη, Co-Manager του EIT Climate-KIC Hub Greece, Μονάδα 2Α ΕΚ "Αθηνά", στο πάνελ «Η Καινοτομία σε Κάθετους Τομείς» με συντονιστή τον Άρη Σάμιτα, Καθηγητή ΕΚΠΑ.
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 12:00-12:30 ο Χρήστος Βαΐτσης, Head of Innovation/Technology Transfer του ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στο πάνελ «Δράσεις Kαινοτομίας Ερευνητικών Ιδρυμάτων», με συντονίστρια τη Λίνα Ιωάννου, Διευθ. Διεθνών Σχέσεων & Θεσμικής Δικτύωσης, Enterprise Greece.
 
Στις 15:00 - 15:30, την ίδια μέρα η Ελένη Πετρά, Υπεύθυνη της Μονάδας Καινοτομίας για τις Γυναίκες, του ΕΚ "Αθηνά" διοργανώνει το Workshop 12 “Innovation & Women”.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.

Το συνέδριο χαρτογραφεί την καινοτομία στην Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά τη πανδημία και ποιες οι προοπτικές;
 
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.  
Κλείστε μια θέση στα workshops εδώ.