Ομότιμος ερευνητής στο ΙΝΒΙΣ ο Νίκος Ζερβός

02-08-2021
ΕΚ "Αθηνά"

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» ανακήρυξε ομότιμο ερευνητή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) τον Δρ. Νίκο Ζερβό. Ο Δρ. Ζερβός συνταξιοδοτήθηκε προσφάτως από το ΙΝΒΙΣ, όπου υπήρξε Διευθυντής Ερευνών στις Ψηφιακές Επικοινωνίες και τα Βιομηχανικά Συστήματα από το 2009 έως και το 2020, ενώ είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια και Αναπληρωτής Διευθυντής.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο διεθνώς αναγνωρισμένο επιστήμονα, κάτοχο πληθώρας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα πεδία της μετάδοσης δεδομένων και της ψηφιακής επεξεργασίας σήματος.

Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μεταπτυχιακό στα Συστήματα και Επιστήμη της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Κάρλτον στον Καναδά, καθώς και διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ερευνητής στα AT&T Bell Laboratories και στη συνέχεια στην Lucent Technologies, ως Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής Multimedia Access Communication Networks. Το 1996 που επέστρεψε στην Ελλάδα, ίδρυσε την Ellemedia Technologies.