O A. Kυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας στο ΕΚ "Αθηνά" στην Ξάνθη

Ξενάγηση και παρουσιάσεις από το ΙΕΛ και τη Μονάδα ΠΕΔΙΤΕ

26-09-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Το ΕΚ "Αθηνά" είχε την τιμή να υποδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιο Κυριαζή, στις εγκαταστάσεις του στην Ξάνθη, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022.
 
Η επίσκεψη ξεκίνησε με εκδήλωση που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου, με τη συμμετοχή του ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού. Ο Προέδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ "Αθηνά", Γιάννης Εμίρης παρουσίασε τις δράσεις του κέντρου, ενώ ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) και Αντιπρόεδρος του ΕΚ "Αθηνά", Β. Κατσούρος παρουσίασε τις δράσεις του ΙΕΛ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κυριαζής αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ΓΓΕΚ σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, εστιάζοντας στις προκηρύξεις νέων έργων και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη διασύνδεσης των Ερευνητικών Κέντρων με τις επιχειρήσεις για την προώθηση της καινοτομίας.
 
Στη συνέχεια ο ΓΓΕΚ ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σημαντικές εφαρμογές για τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, το περιβάλλον, την έξυπνη γεωργία και τις επιστήμες ζωής, από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, και τα μέλη της Μονάδας Περιβαλλοντικών και Δικτυακών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, του ΕΚ "Αθηνά". 
 
Ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο των 2 κτηριακών υποέργων στην Ξάνθη και για θέματα που απασχολούν το ερευνητικό και το διοικητικό προσωπικό, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες και μελλοντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας.
 
Όπως δήλωσε σχετικά ο Γ. Εμίρης, «H παρουσία του ΕΚ "Αθηνά" στην Ξάνθη είναι ιδιαίτερα σημαντική σε στρατηγικό και εθνικό επίπεδο, αφού πρόκειται για την πιο απομακρυσμένη εκπροσώπηση του ερευνητικού ιστού, και με ιδιαίτερα οφέλη για τους νέους επιστήμονες στην περιοχή. Οι δράσεις μας διαθέτουν έντονη περιφερειακή διάσταση, καθώς καλύπτουν εφαρμογές στην έξυπνη γεωργία, τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό, αλλά και σύγχρονες θεματικές όπως είναι η χρήση νέων τεχνολογιών στο περιβάλλον, αλλά και οι επιστήμες ζωής. Ταυτόχρονα, όλες οι προσπάθειες στον τομέα της καινοτομίας δίνουν μια νέα ώθηση και εστιάζουν στη μεταφορά τεχνολογίας από το ΕΚ "Αθηνά" προς την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας».
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31