Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚ "Αθηνά" και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος

Μεταφορά τεχνογνωσίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

14-02-2022
ΙΝΒΙΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στις 14 Φεβρουαρίου 2022 μεταξύ του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά"/ Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) με στόχο τη στενότερη συνεργασία ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.  
 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας με πενταετή διάρκεια, υπεγράφη από τον Καθηγητή Γιάννη Εμίρη, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή ΕΚ "Αθηνά" και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, Ομότιμο Καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο, παρουσία του Διευθυντή του ΙΝΒΙΣ Καθηγητή Χρυσόστομου Στύλιου και του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒΠΕΔΕ Νικολάου Κοτσώνη, σε σχετική εκδήλωση στo Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, και αποσκοπεί στη δημιουργία νέας γνώσης, στη μεταφορά Τεχνογνωσίας ανάμεσα στους δύο φορείς και στην ενίσχυση της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.  
Ανάμεσα στους κύριους άξονες συνεργασίας είναι:
  • η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των Βιομηχανιών του Συνδέσμου και η μεταφορά τεχνολογίας, αναφορικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και την Κυβερνοασφάλεια
  • οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για δικτύωση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Οι υπηρεσίες δικτύωσης των μελών του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ με Ερευνητικούς/Ακαδημαϊκούς φορείς  στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Η οργάνωση δράσεων ενημέρωσης/εκπαίδευσης/επιμόρφωσης της επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας μέσω ημερίδων και στοχευμένων εργαστηρίων.
  • Η αλληλοϋποστήριξη και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Ο πρόεδρος του ΕΚ "Αθηνά" Γ. Εμίρης τόνισε σχετικά: "Με το μνημόνιο αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η ισχυρή δέσμευση του ΕΚ "Αθηνά" για την προώθηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και για την ενίσχυση της περιφερειακής διάστασης των δραστηριοτήτων του".
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΠΕΔΕ, Ομότιμος Καθηγητής Κ. Μπάρλος δήλωσε «Εκτιμούμε ότι το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να βασιστεί στη γνώση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, όπου ο ρόλος του EK "Αθηνά"/ΙΝΒΙΣ κρίνεται σημαντικότατος. Η περιοχή μας διαθέτει ήδη ένα πολύ δραστήριο και ραγδαία αναπτυσσόμενο οικοσύστημα και η συνεργασία του ΣΕΒΠΕΔΕ και του ΕΚ "Αθηνά"/ ΙΝΒΙΣ θα αποδώσει τα αποτελέσματα εκείνα που θα συμβάλλουν στην άμεση βελτίωση του  επιχειρηματικού περιβάλλοντος και με την ευχή να αναστείλει κατά το δυνατόν την φυγή των νέων από τον τόπο μας».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31