Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εγκαταστάσεις του ΕΚ «Αθηνά» στη Ξάνθη

01-06-2020
ΕΚ "Αθηνά"

Τις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στη Ξάνθη επισκέφτηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων της σε φορείς και παραγωγικές μονάδες της Θράκης.
 
Την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος & Γεν. Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά», καθ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο Επικεφαλής του παραρτήματος Διευθυντής Ερευνών Δρ. Νέστωρ Τσιρλιγκάνης. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση και συζήτηση με το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ. Έμφαση δόθηκε στην εμπειρία και τον ενεργό ρόλο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στην ανάπτυξη τεχνολογιών που επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο την περιοχή της Θράκης αλλά και ευρύτερα τον χώρο της έρευνας & καινοτομίας.
 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις τεχνολογίες που αναπτύσσει το ΕΚ «Αθηνά» στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, για εφαρμογές σε θέματα αγροδιατροφής και γεωργίας ακριβείας καθώς και για πρωτοβουλίες στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στη συνέχεια, η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ξεναγήθηκε στις εργαστηριακές υποδομές του Κέντρου γνωρίζοντας από κοντά πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα. Στην τοποθέτησή της ανέφερε χαρακτηριστικά τη θεματική ταύτιση των ερευνητικών και αναπτυξιακών κατευθύνσεων του ΕΚ "Αθηνά" με τα θέματα και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες και τους φορείς που συνάντησε στη σύντομη περιοδεία της στη Θράκη.