Το Human Brain Project έρχεται στην Αθήνα με ένα συναρπαστικό Open Day τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020!

Κατανοώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τις τεχνολογίες πληροφορίας

15-01-2020
ΕΚ "Αθηνά"

Περισσότεροι από 500 επιστήμονες, σπουδαστές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη συμμετέχουν στο 7ο Ετήσιο HBP Summit & Open Day, μια από τις μεγαλύτερες και επιδραστικότερες συναντήσεις του χώρου, από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Το Open Day αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση προβολής του έργου του Human Brain Project (HBP) στην επιστημονική κοινότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικές συζητήσεις από επιστήμονες του HBP, διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών από όλο τον κόσμο, καθώς και την ειδική έκθεση “Science Agora”. Κεντρικός ομιλητής του φετινού HBP Open Day είναι o διακεκριμένος καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου, στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Columbia University. Η ομιλία του θα εστιάσει στη συμβολή της υπολογιστικής επιστήμης στη μελέτη του εγκεφάλου και της νόησης.
 
Το Open Day θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη με εγγραφή για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να αλληλεπιδράσει με επιστήμονες που μελετούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το Science Agora περιλαμβάνει επιδείξεις, συζητήσεις και διαδραστικά εκθέματα προσφέροντας την ευκαιρία εξερεύνησης των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την έρευνα και τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.
 
Τοπικός συντονιστής του HBP Summit & Open Day 2020 είναι το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
 
Εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες: openday2020.humanbrainproject.eu
 
Λίγα λόγια για το HBP:
Το δεκαετές Human Brain Project (https://www.humanbrainproject.eu/) ξεκίνησε το 2013 και αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίας (Future and Emerging Technologies-FET). Το HBP εστιάζει σε έξι ερευνητικές πλατφόρμες: νευροπληροφορική, προσομοίωση λειτουργίας του εγκεφάλου, υπολογιστές υψηλών αποδόσεων, ιατρική πληροφορική, νευρομορφική πληροφορική και νευρο-ρομποτική. Το HBP με στόχο τη διαρκή συμβολή στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναπτύσσει το EBRAINS, μια ανοιχτή ευρωπαϊκή ερευνητική υποδομή για τη νευροεπιστήμη, την πληροφορική και την ιατρική γύρω από τον εγκέφαλο. Ο διοικητικός και οικονομικός συντονισμός παρέχεται από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης (EPFL) με παράλληλη υποστήριξη στους τομείς της επιστήμης, των υποδομών και της ηθικής μέσω του Juelich Research Center,  του Πολυτεχνείου του Μονάχου (Γερμανία), του Πανεπιστημίου του Όσλο (Νορβηγία) κα του Πανεπιστημίου του De Monfort (ΗΒ). Ηδη απασχολεί περίπου 600 επιστήμονες σε περισσότερα από 100 πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31